Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso promícháme s vejcem, solamylem, ochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.Vytvarujeme dvě menší šišky.Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso promícháme s vejcem, solamylem, ochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.Vytvarujeme dvě menší šišky.Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Do…
V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku…
V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Cordon bleu je recept původem z Francie. Za jeho skvělou chutí stojí kombinace telecího masa, šunky a sýra. Šunka a sýr se vloží do kapsy z masa, ta se poté obalí v…
Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.Slaninu nakrájíme na drobné…
Plátky veky namočené ve vaječné směsi se šunkou, sýrem, česnekem a bylinkami stačí zprudka osmažit a rychlá večeře je hotová. Využijeme tak zbylou veku z předchozích dní…
Chuťovky, kterými potěšíte milovníky pikantního masa si připravíte podle našeho receptu. Ozdoba z těstoviny, chutná omáčka a bazalkové lístečky vytvoří roztomilý vzhled…
Plněná kuřecí stehna lze už považovat za svátečnější oběd. Příprava není náročná a zvládnou ji i začátečníci. Můžete je vyzkoušet podle tohoto receptu, kdy se do nádivky…
Protože by tahle dobrota z kořenové zeleniny a smetany neměla zůstávat jen nedělní záležitostí, máme pro vás tip na její zrychlenou verzi se sekanou. Vše připravíte v…
Pečené brambory se hodí jako příloha k masu. Dobré budou ale i samotné. Pochutnat si na nich můžete s tatarskou omáčkou, nebo domácím dipem, který můžeme vylepšit…
Všechny suroviny dobře promícháme a necháme asi hodinu odležet v lednici.Z odleželé směsi pak tvarujeme ploché řízečky, které klasicky obalíme v trojobalu.Na rozehřátém…
Brambory jsou skvělou surovinou pro přípravu slaných i sladkých jídel. Z uvařených nastrouhaných brambor tak připravíme lahodné knedlíky plněné švestkami. K podávání pak…
Oblíbenou českou klasikou je bezesporu sekaná, které málokdo odolá. Za pomoci pečicího hrnce zvládnete hravě upéct sekanou, plnou papriky a jarní cibulky, krásně vonící…
Tento recept spojuje šťavnatou sekanou s bohatou chutí žampionů, které dodávají pokrmu výraznou houbovou vůni. Příprava v pečence je jednoduchá a zajistí rovnoměrné…
Šťavnatá sekaná v sobě skrývá mnoho dobrot - naplníme ji lilkem, paprikou a vařenými vejci. Díky náplni je sekaná na řezu pestrá a vypadá pěkně. Můžeme ji podávat teplou…
Řízky připravené trochu netradičně, s trochu hořčice, pozvednou víkendový oběd ještě o kousek výš. K nim dejte ještě osvědčený bramborový salát podle autorky. To bude…
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…
Kefírová bábovka s lískovými oříšky a brusinkami je plná přírodních chutí a vůní. Kefír dodá těstu jemnost, oříšky příjemnou křupavost a sušené brusinky svěží…
Skvělými domácími rybími burgery s hranolkami potěšíte úplně celou rodinu. Vynikající rybí placičky připravíte velmi snadno a pak už stačí všechny ingredience jen hezky…
Hranolky nemusí být nutně jen bramborové, které všichni tak dobře známe. Kapří hranolky obalené v bylinkovém těstíčku a usmažené dozlatova, podávané se zeleninovým…
Na vále si z daných surovin vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho na chladném místě odpočinout. Z těsta si vyválíme placku na výšku 3-5mm, pomocí tvořítka, nebo sklenice…
Sýr podélně rozkrojíme na dva díly. Každý kousek poprášíme paprikou a česnekem. Zabalíme pečlivě, i boky do šunky.Zabalený sýr obalíme v mouce, rozšlehaném vejci,…
Žloutky, oba cukry a tuk ušleháme do husté, bílé pěny. Přidáme ořechy, strouhanku, kterou jsme "pokropili" vínem tak, aby byla vlhká. Pokud máme, dáme i ty zbytky z…
1. Nejdřív si připravíme míchaná vajíčka, do kterých přidáme chilli, italské koření a sůl. 2. Ve čtyřech krajících chleba si uděláme důlek, do kterého dáme mícháná…
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Nečekaně účinná jogurtová dieta: Vyzkoušejte jednoduché menu postavené na skvělé mléčné pochoutce