Obalované vepřové nožičky
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové nožičky důkladně očistíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Přidáme bobkový list, nové koření a vaříme, dokud úplně nezměknou.Poté je vyndáme a podélně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové nožičky důkladně očistíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Přidáme bobkový list, nové koření a vaříme, dokud úplně nezměknou.Poté je vyndáme a podélně…
Kdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Nejlépe dvě hodiny předem smícháme maso, mléko, jogurt a sůl s pepřem. Po odležení přidáme sýr a škrob. Směs pořádně prohněteme a tvoříme ploché řízečky.Připravíme…
Smažené obalované žampiony patří spolu se sýrem v trojobalu k populárním českým bezmasým jídlům. Pokud se vyhýbáte smaženým jídlům, můžete si je upéct v troubě.…
S těmihle kuřecími závitky můžete pohostit kohokoliv. Nejenže efektně vypadají, ale jsou šťavnaté a plné zajímavých chutí a barev. Jako přílohu můžete zvolit brambory,…
Ani zapřísáhlý odpůrce králičího masa nebude takto připravené maso odmítat. Chuť slaniny a koření v jemné sekané, plněné vaječnou omeletou, navíc osmažené v trojobalu…
Ani zapřísáhlý odpůrce králičího masa nebude takto připravené maso odmítat. Chuť slaniny a koření v jemné sekané, plněné vaječnou omeletou, navíc osmažené v trojobalu…
Nastartujte nový den s příjemně sladkou snídaní v podobě kefírových jahodových lívanečků s jahodovým přelivem. Výborné lívanečky potěší také dětské strávníky, kteří se…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Kdo by neměl rád dozlatova usmažené, krásně křupavé, bramboráky. Pokud však do nich přidáte brokolici, jejich chuť bude zajímavější. Čerstvé bramboráky voní po česneku a…
Játra omyjeme, vykrájíme bílé částečky a posypeme grilovacím kořením.Pak každý kousek obalíme ve strouhance a naskládáme vedle sebe do vhodné nádoby. Pocákáme trochu…
Skvěle šťavnaté, ale přitom křupavé kuřecí řízky můžeme udělat s tímto receptem. Na noc je naložíme do lehce pikantní marinády z hořčice, zakysané smetany a pažitky.…
Připravte na neděli luxusní bábovku z šesti vajec. Podle našeho receptu nešlápnete vedle - je opravdu podrobný a bábovka se povede i těm, kdo tolik zkušeností v kuchyni…
Masové karbanátky má rád snad každý. Vyzkoušejte do nich přidat zeleninu, třeba kedlubnu. Pak už je stačí jen dozlatova osmažit a můžete podávat. Jejich chuť vás opravdu…
Sekaná k nedělnímu obědu zaručeně potěší celou rodinu. Připravte ji z masa z králičích hřbetů a vepřového bůčku, bude pak krásně šťavnatá. Nejlépe si ji vychutnáte v…
Cuketová sekaná je skvělá jak horká, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu nahradit…
V létě neradi trávíme mnoho času v kuchyni a proto pro vás máme tip na rychlý oběd či večeři. Mleté kuřecí maso smíchané s mladou cuketou, zapečené na rajčatech a…
Připravte si křupavé placky s cuketou, bramborem a mrkví, které spojují jemnost čerstvé zeleniny s dokonale vyváženou chutí. Tyto lahodné a výživné placičky, jsou moc…
Koblihy jsou u nás tradiční ve sladké verzi, buď s marmeládou nebo třeba s čokoládovou náplní. Podle našeho receptu si však můžete tyto smažené kynuté koule připravit…
Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme…
Závin z jogurtového těsta s vláčnou náplní plnou jablek, skořice, rozinek a mandlí jistě provoní váš domov a přinese do něj tu pravou podzimní atmosféru. Sychravé počasí…
Receptů na bábovku existuje opravdu nepočet. Aby byla bábovka krásně šťavnatá a vláčná, přidáme do těsta nastrouhané jablko. Hojně pocukrovaná mramorovaná bábovka…
Tradiční karbanátky připravíme z mletého masa. Na podzim je však můžeme dochutit i houbami, zejména, když máme nasbíráno, tak použijeme houby čerstvé. Kombinace je to…
Pokud máte přebytky dýní, zkuste si do zásoby vyrobit dýňové pyré. To pak můžete používat do všech možných pokrmů. Třeba i do sekané z uzeného bůčku, kde zajistí…
Chodské koláče: Regionální dobrota s několika náplněmi je úžasně nadýchaná i krásně vláčná, voní rumem a vanilkou
Peče celá země: Řezy mille feuille jsou vrcholnou disciplínou francouzské cukrařiny. Jak na ně?
Připravte si hermelín v různých podobách: V nevšední pomazánce se zelím, zapečený s bramborami nebo plněný chutná božsky