Bezlepkový jogurtový langoš
Recept ještě nebyl hodnocenZ trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl.Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek.Necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl.Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek.Necháme…
Vše v misce smícháme (můžeme přidat víc česneku dle vlastní chuti) a necháme v chladu tak půl hodiny uležet.Podávala jsem na bezlepkovém chlebu, ale je výborná třeba s…
Kostky uvařených brambor ve smetanové omáčce se slaninou a cibulkou, provoněné koprem, podáváme s vařeným vejcem a uzeným masem. Pokrm vzdáleně připomíná mléčnou polévku…
Nápadité využití hub jako lehká svačinka nebo večeře. Houbová smaženice zasypaná strouhaným sýrem a zapečená na toastu určitě přijde k chuti. Kdo má rád žampiony, může…
Křupavé sýrové těstíčko, kterým jsou žampiony obalené láká k zakousnutí. Příprava této dobroty je velmi snadná, stačí jen namíchat správnou hustotu těstíčka, aby ze…
Sýrové housky jsou opravdu jednoduchý, ale moc dobrý recept. Těsto je příjemně tvárné, upečené housky úžasně voní i chutnají sýrem. Jsou křupavé, a zároveň i měkké. To…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz poznámka. Těsto je spíše řidší konzistence. Po zadělání ho necháme vykynout.Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky. Osolíme a opepříme. Oškrábanou bramboru nastrouháme na hrubším struhadle.Smícháme brambory s vejcem, sýrem, Solamylem a…
Jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verze slavné boloňské omáčky na špagety a jiné těstoviny. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před…
Tarhoňa je vynikající druh těstovin s krátkou dobou přípravy. Dá se využít v mnoha receptech od polévek po sytá hlavní jídla. Zkuste ji připravit s masovo- zeleninovou…
Pod názvem džuveč se skrývá recept inspirovaný bulharskou kuchyní. Jedná se o masové kuličky v omáčce plné zeleniny s rýží. Tento pokrm je plný chuti a opravdu vás…
Uvařené brambory prolisujeme nebo nadtrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr, prolisovaný…
Suroviny na těsto dáme do pekárny, necháme umíchat a vykynout těsto v pekárně. Pak, jako líná kuchařka, vezmu silikonové formy na muffiny (viz foto - forma na 12 ks,…
Z mouky, tuku, soli a a 3 polévkovych lžic vody vypracujeme hladké těsto a nechame vychladit asi 15 min v ledničce. Mezitím rozšlehame vejce se smetanou, podle chutí…
Dáme si uvařit těstoviny do měkka. Mezitím si předehřejeme troubu na 150°C, nakrájíme šunku (podle chuti), když nemáme strouhaný sýr, tak nastrouháme jakýkoliv co máme…
Oloupaný celer nakrájíme na tenké (do 1 cm) plátky a uvaříme v osolené a okyselené vodě do poloměkka. Necháme okapat a zchladnout.Olejem nebo máslem vymažeme pekáček a…
Nasekáme česnek, na kostičky rozkrájíme anglickou slaninu. Do malého množství tuku přidáme česnek a slaninu, opečeme přidáme víno, podusíme. V míse rozmícháme vejce a…
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 3 mm plátky a osolíme. Smetanu smícháme s podmáslím, lístky tymiánu a kořením.Polovinu ochucené smetany nalijeme do mísy a brambory v…
Všechnu zeleninu, brambory a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na drobno. Do pánve vhodné do trouby dáme opéct slaninu a přidáme cibuli a česnek.Vsypeme…
Nakrájíme na drobno cibuli a osmažíme nejlépe na sádle. Přidáme umytou a pokrájenou hlívu ústřičnou, zasypeme kmínem a podusíme. Pak přidáme gulášové koření, česnek a…
Anglickou slaninu pokrájenou na proužky (kostičky) opéct, dát do misky (talíře), přidat pokrájený česnek na tenké plátky, zalít horkým vývarem z Masoxu a posypat…
Mleté maso smícháme se sýrem, vejcem, kořením a mlékem. Necháme hodinu uležet, klidně i přes noc. Z masa utvoříme kuličky a zprudka je opečeme ze všech stran. Odložíme…
Veky nakrajime na platky, namazeme salatem a naaranzujeme zbytek. Muzeme pridat treba i petrzelku. Jsou výtecne! :-)
Poctivý domácí tvaroh zvládne i úplný začátečník. Stačí se vyzbrojit teploměrem a trpělivostí
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí
Řízky, zelňačka, věnečky i prázdné stoly: Takhle vypadaly rauty ve volebních štábech Petra Pavla a Andreje Babiše