Česnek v tuku
Recept ještě nebyl hodnocenDo vlažného tuku vmícháme pomletý česnek se solí a dáme do sklenic.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vlažného tuku vmícháme pomletý česnek se solí a dáme do sklenic.
Lískové oříšky jemně nastrouháme, umeleme nebo nasekáme elektrickým sekáčkem potravin. Smícháme prosátou mouku, oříšky a cukr. Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a…
Ze všech surovin na korpus utvoříme těsto a nalijeme na plech vyložený na spodku pečícím papírem. Po upečení nechat prochladnout potom rozkrojit a potřít marmeládou.…
* Náplň vaříme v páře ( hrnec s vodou ) do té doby, dokud nezačne houstnout, vaří se cca 25min, když je náplň zchladlá zašleháme do ní máslo a rum. * Rozpálíme si…
Droždí rozdělat s vodou a lžičkou cukru a nechat vzejít.Zpracovat těsto a nechat půl hodiny odpočívat.Udělat preclíky, posypat hrubou solí, kmínem, mákem. Vložit do…
Z jednoho vejce oddělíme polovinu bílku a dáme stranou na cukrovou polevu. Ostatní vejce vyšleháme s oběma cukry a medem do husté pěny. Pak vmícháme smetanu, prosátou…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny.…
Nejprve vymažeme změklým tukem bábovkovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.Všechny ingredience smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.Vložíme do předehřáté…
Glukoza: Smícháme cukr a kyselinu citronovou a vodu a velmi pomalu zahříváme. Necháme zahřívat cca hodinu a často mícháme, nesmí to vařit. Tato glukoza je čirá, když…
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Nanuky patří v létě mezi vítané osvěžující mlsání. Můžeme je připravit i doma a vybrat tak ovoce, které do nanuku přidáme. Na závěr nanuky namáčíme v čokoládě, s tím nám…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme na plech vyložený…
Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky plníme těstem tak, že…
každý korpus ochucen z prvního korpusu odebrány 3PL mouky a nahrazeny 3PL mletých ořechů. Z druhého korpusu odebrány 2PL mouky a nahrazenz 2PL kakaa a ochuceno rumovou…
Cukr, mléko prosejeme do mísy, přidáme vychladlý tuk, aróma, promísíme, po trošce přidáváme vodu a vypracujeme tužší těsto asi jako plastelína. Těsto rozdělíme na tolik…
Bílky s cukrem vyšleháme do husté pěny, postupně zlehka vmícháme žloutky a pudinky smíchané s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a…
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Všechny pevné suroviny včetně ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme je. Přidáme olej, vodu a nastrouhaná jablka a důkladně…
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Všechny pevné suroviny včetně ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme je. Přidáme olej, vodu a nastrouhaná jablka a důkladně…
Všechny přísady dáme do neretové misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně…
Ve vodní lázni rozpustíme tuk a vmícháme ostatní suroviny. Vypracujeme hmotu, která jde rozválet - rozředíme rumem, případně zahustíme mletými piškoty. Mezi fólií…
Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme je odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny. Krém: Do změklého másla vmícháme kakao, cukr a vejce a trošku rumu. Krém…
Den předem si upečeme 5 plátů piškotu-každý bude z 6 vajec. Piškot: 6 vajec + 6 lžic cukru ušleháme do husté pěny-šlehat 10-15 minut. Lehce vmícháme 6 lžic mouky a 2…
Nebeská bramborová kaše: Tajné tipy kuchařek, jak ji dovést k dokonalosti
Rajčatový Tarte Tatin: Obrácený koláč naslano z křehkého těsta a zkaramelizovaných masitých rajčat je neuvěřitelně vláčný
Byliny v kuchyni: Šípkový čaj na podzim skvěle posílí imunitu a prospěje i dýchacím cestám