Octové tyčinky
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Přes nástavec masového mlýnku děláme proužky, které nakrájíme na tyčinky dlouhé cca 3 cm. Dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Přes nástavec masového mlýnku děláme proužky, které nakrájíme na tyčinky dlouhé cca 3 cm. Dáme…
Vykrajuji zvonečky, slepuji dia marmeládou, polévám dia polevou a zdobím nadrobno nasekanými dia žele bonbony
Heru vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny, přidáme mouku, nastrouhané tatranky, mléko, kypřící prášek a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme buď ve formě nebo…
Ořechy jemně nameleme, přidáme všechny ostatní suroviny, heru a žloutky naposledy. Dobře promísíme a vytvoříme těsto, které dáme do potravinové folie a uložíme nejlépe…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka, necháme vzejít (asi 5 minut). Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme kvásek a ostatní…
Vše umícháme dohromady.Nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem.Pečeme při 180°C asi 35 minut (zkusíme špejlí, jestli se těsto nelepí).
Přes noc necháme heru mimo lednici, ať se dobře zadělává do těsta. Připravíme kvásek - droždí s mlékem a cukrem.Mezitím co pracuje kvásek, připravíme mouku, sůl, heru…
Přes noc necháme heru mimo lednici, ať se dobře zadělává do těsta. Připravíme kvásek - droždí s mlékem a cukrem.Mezitím co pracuje kvásek, připravíme mouku, sůl, heru…
Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok. Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom…
Nejprve si odměříme a navážíme všechny ingredience, zhruba do poloviny vlažného mléka dáme lžičku cukru, trochu mouky - z už odvážené, přidáme droždí, přikryjeme utěrkou…
Nejprve si odměříme a navážíme všechny ingredience, zhruba do poloviny vlažného mléka dáme lžičku cukru, trochu mouky - z už odvážené, přidáme droždí, přikryjeme utěrkou…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Dáme péct. Uděláme si krém, který namažeme na vychladlý moučník. Na krém…
Vše smícháme a vypracujeme tuhé těsto, které na alobalu rozválíme, potřeme krémem a zatočíme. Dáme ztuhnout do ledničky.
Všechny suroviny spojíme v těsto, dáme odpočinout do ledničky. Vyválíme a vykrajujeme motýlky. Dáme péct na 10 min na 180°C. Vychladlé motýlky namočíme do čokolády a…
Z přísad vypracujeme makové těsto, necháme odpočinout, rozválíme na 2mm a vykrajujeme různé tvary, které upečeme při 150 °c asi 8 minut. Na krém vyšleháme máslo s oběma…
Maslo najprv dobre vymiešame, potom pridáme cukor, vajíčka, vymiešame do peny, pridáme džem, mlieko, kakao a nakoniec múku s kypriacim práškom. Dáme na plech s papierom…
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout (já zadělávám v pekárně).Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Tuk rozpustíme, zamícháme cukr, skořici a…
Zpracovat testo, rozdelit na 6 stejnych dilu a nechat 15 minut kynout. Potom rozvalet na kruh asi 1-2mm silny, rozkrajet na 8 dilu, naplnit a stocit zvenku kruhu…
Ze surovin si vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 3hod. v lednici. Poté válíme na cca 5mm silný plát a vykrajujeme kolečka, která dáváme na suchý plech,…
Na pánvi si na tuku oprahnu ovesné vločky. Nechám je vychladnou. Zamíchám tam ost. ingredience ( vejce, cukr, pdp, rozinky, ořechy, kokos, rum a jablka nakrájená na malé…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme trojhránky.Pokládáme na plech vyložený papírem a ve středně…
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno, smícháme se všemi ostatními surovinami a vypracujeme vláčné těsto.Vyválíme plát, vykrajujeme tvary a přenesema na pečící papír. …
Vše promícháme a dáme na vymaštěný a vymazaný plech. Pečeme. Až se šmourn dopéká, tak jej promísíme, potrháme, aby byl sypký, ještě chvilku zapečeme. Teplé podáváme s…
V hrnci rozpustíme heru, přidáme sklenici vody, 2 sklenice cukru moučky a kakao.Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.Uvařenou hmotu necháme vychladit.Jednu sklenici…
Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
Jak správně zavařit džem a co dělat, když netuhne: Fungují tyhle triky našich babiček
Slané ukrajinské buchty pampušky jsou vynikající jako příloha. Dělají se podobně jako české buchty