Točený koláč s mákem
Recept ještě nebyl hodnocenDroždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a…
Ze všech uvedených surovin uhněteme těsto, pořádně propracujeme na pomoučeném vále a vyválíme placku.6 koláčových formiček o průměru 12 cm vyložíme kolečky pečicího…
Vzpomínka na babiččin jablečný koláč vás přiměje i k trošku pracnějšímu přenášení připraveného těsta na plech. Výsledek bude famózní. Jablíčka, skořice, vanilkový cukr…
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
O Velikonocích nikdy nesmí chybět tradiční mazanec. Vyzkoušejte letos připravit zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je plný brusinek, je krásně vláčný…
Klasický strouhaný koláč jako od maminky připravíme z kakaového těsta, které rozdělíme na dvě části. Polovinu nastrouháme na plech, zalijeme tvarohovou náplní a…
Tento koláč přináší méně obvyklou kombinaci čerstvých meruněk a máku. Meruňky poklademe na kynuté těsto, posypeme drobenkou, kterou ochutíme mákem, a upečeme. Kromě…
Toto těsto je možné použít na vánočku nebo mazanec. Již dávno se nepeče vánočka jen na Vánoce a mazanec jen na Velikonoce. Toto pečivo je tak dobré, že si užíváme i v…
Vraťte se ke klasice s tímto lineckým koláčem, který spojuje jemné těsto s bohatou vrstvou tvarohové a ovocné náplně. Tento moučník je oblíbený pro svou křehkost a…
Recepty po babičce bývají rodinným dědictvím a když se pustíme do jejich přípravy, je většinou úspěch předem zaručen. Vyzkoušejte tento příjemně nakyslý závin s jablky a…
V troše oslazeného mléka rozmícháme droždí a necháme vzejít kvásek. Nalijeme do mouky, přidáme rozpuštěný tuk, vejce, sůl, zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto.…
I při cukrovce si můžete dopřát pár kousků cukroví. Tyto linecké kytičky jsou z celozrnné mouky a oslazené sladidlem. Příprava je snadná a cukroví zachutná i těm, kteří…
Tento koláč je neodolatelným spojením jemného těsta a lahodného čokoládového krému, inspirovaného známou oříškovou pochoutkou. Každé sousto vás okouzlí dokonalou…
Tento recept přináší skvělý nápad, jak použít listy na výrobu krásných čokoládových lístků. Lahodný dezert s jemným kávovým krémem, zasypaný čokoládovými lístky zaujme…
Na suché pánvičce (s nepřilnavým povrchem) opražíme ovesné vločky spolu s jednou lžící třtin. cukru. Vychladlé pomeleme (rozmixujeme).Žloutky s Herou, medem, rumem,…
Do mouky dáme prášek a přidáme nakrájenou změklou Heru. Rukama rozemneme a postupně přiléváme mléko a zpracujeme vláčné těsto. Zabalíme a dáme na hodinu do chladničky.…
Ze všech surovin zpracujeme těsto a dáme do lednice(min. na dvě hodiny). Těsto nastrouháme na hrubém vzorku struhadla a tvoříme malé hrudky, vysoké asi 1,2 cm. Pokládáme…
Do mléka přidat lžíci kapučína a pak ho použít při přípravě klasického, ale trošku řidšího pudinku. Piškoty postříkat rumem a nechat na talíři, aby se rum vsákl. Vejce…
Všechny suroviny spojíme v těsto, které necháme odpočinout. Vyválíme a vykrájíme oválky a upečeme ve vyhřáté troubě při 160°c. Tvary spojíme máslovým krémem a polijeme…
Těsto zaděláme v domácí pekárně.Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných dílků.Každý…
Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Dále přidáme cukr, smícháme a dále zbylé žloutky, prášek do pečiva, mouku a mléko. Vylijeme do vymazané a vysypané formy na dort…
Nejdříve ušleháme z bílků tuhý sníh. V elektrickém šlehači ušleháme žloutky, moučkový cukr, rum. vodu a olej do hustého krému, do kterého přidáme 1/4 sněhu a rozšleháme…
Tenistka Andrea Sestini Hlaváčková: Jako malá jsem milovala špagety od babičky. Moje vaření není žádná sláva
Jak levně nakupovat jídlo bez plastů navíc? Přispějte ke zdraví planety i vy!
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé