Česnekovo-sýrové rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto. Neděláme kvásek, jen kvasnice rozdrobíme a těsto necháme 30 min odpočinout. Můžeme těsto udělat i v pekárně na program…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto. Neděláme kvásek, jen kvasnice rozdrobíme a těsto necháme 30 min odpočinout. Můžeme těsto udělat i v pekárně na program…
Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Nadýchané věnečky jako z cukrárny zvládne podle receptu upéct už téměř každý. Upečené doma, z odpalovaného těsta, naplněné máslovým krémem s pudinkem a rumem a na závěr…
Do vlažného mléka přidáme trošku cukru a mouky, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Mouku smícháme se špetkou soli, sladidlem, pudinkem, přidáme jemně nastrouhané…
Těsto jsem dělala v Domácí pekárně v pořadí mléko, olej, vejce, žloutek, máslo, mouka, sůl, cukr, kůra, rozdrobené droždí – program TĚSTO) Nebo uděláme ručně:(těsto…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru a vodu. Vše promícháme. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.Těsto rozválíme…
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec přidáme prosátou…
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec přidáme prosátou…
Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. To je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže jeden…
Do hrnce dáme vodu, nakrájenou Heru, cukr a kakao a zahříváme, až se všechno pěkně spojí-zásadně NEVAŘIT!!!Odebereme si tak 100 ml do hrnečku a necháme stranou a do…
Smícháme suroviny a vypracujeme těsto.Poté těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na dva plechy a pečicím papírem.Připravíme ořechovou náplň: Ořechy smícháme s…
Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr,…
Medový korpus plný oříšků navíc proložený sezónním ovocem. Zde jsou použity broskve. Sladké, šťavnaté a přidávající ještě jednu skvělou chuť do kombinace dobrot. Ať již…
Nejprve slijeme šťávu z kompotu a višně necháme okapat.Změklou Heru utřeme s cukrem a celými vejci. Potom všleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Těsto je…
Úžasné tvarohové řezy budou výborné třeba jako sladká tečka po nedělním rodinném obědě. Jsou voňavé vanilkou a citronovou kůrou, pikantní višňovou marmeládou pod…
Přinášíme vám recept na perníčky, které budete mít ihned po upečení měkké. To se bude určitě hodit. Můžete je nabídnout k odpolední kávě nebo dozdobit cukrovou polevou a…
Jen 4 ingredience a chvilka času stačí na přípravu tohoto dobrého cukroví z taveného sýra. Po vypracování těsta z něj vykrajujeme libovolné tvary, upečeme do růžova a po…
Pokud připravujete na fašank občerstvení, vyzkoušejte tyto bobíky. Z tukového těsta se šlehačkou jednoduše uválíte v dlaních kuličky, které upečete a poté obalíte v…
Luxusní dezert, v kterém se vhodně doplňuje přirozená kyselost rybízu s křehkým těstem a sladkým zapečeným sněhem z bílků. To je výsledek, pokud budete následovat…
Použití arašídového másla v receptuře těchto sušenek dodá výslednému výtvoru intenzivní oříškovou chuť. Sušenky budou křehké a budou chutnat jak dětem, tak dospělým…
Tvarohový mazanec uvítají odpůrci kynutého těsta. Příprava je jednoduchá a výsledek je výborný. Mazanec zůstane pod cukrovou krustou kyprý a díky tvarohu i vláčný.…
Co by to bylo za Velikonoce, bez krásně dozlatova upečeného beránka? Tento z našeho receptu je navíc plný kandovaného ovoce a rozinek. Po upečení ho můžete jen tak jemně…
Ovocné lívance jako skvělá letní snídaně: Voní máslem, jablky či skořicí a děti je budou vyžadovat pořád
Budoucí maminky, pozor! Jak se správně stravovat, když čekáte miminko?
Růžičková kapusta je nenáročná zelenina, kterou můžete sklízet i v mrazech. Před škůdci ji ochrání postřik a odstraňování plevele