Lékařská vánočka
Recept ještě nebyl hodnocenSymbolem Vánoc je bezesporu vánočka, krásně vláčná a opravdu nadýchaná. Vánočka plná rozinek a mandlí, příjemně provoní váš příbytek. Skvěle chutná namazaná džemem, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Symbolem Vánoc je bezesporu vánočka, krásně vláčná a opravdu nadýchaná. Vánočka plná rozinek a mandlí, příjemně provoní váš příbytek. Skvěle chutná namazaná džemem, ale…
Ze surovin vypracujeme těsto, necháme 1/2 hodiny odpočinout a poté vyválíme asi 0,5 cm silný plát a vykrajujeme vajíčka. Upečeme v troubě při 180 °C asi 12 min.…
Do vajec postupně vešleháváme cukr, až vyšleháme pevnou bílou pěnu, vešleháme rozpuštěný tuk a postupně vmícháme mouku s kypřicím práškem. Těsto rovnoměrně rozetřeme…
Vypracujeme hladké nelepivé těsto, do kterého zapracujeme namočené rozniky a brusinky a plátky mandlí, necháme vykynout, rozdělíme, necháme znovu aspoň 20 min vykynout a…
Múku zmiešame s citronovou kôrou, cukrom, vajcom, maslom a so štipkou soli, kým nevznikne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej folie a dáme na 30 minút odpočinúť do…
Utřeme Heru či máslo s moučkovým cukrem do hladké pěny a postupně přidáváme žloutky a vanilkový cukr. Pomaloučku přidáváme mouku, mandarinky i se šťávou, čoko zdobení a…
Vše zpracujeme a těstem vymažeme bábovku po stěnách a trochu těsta si necháme na konečné přikrytí.Do sněhu pomalu vmícháme veškeré ingredience a náplň vlijeme do…
AUTÍČKO -Suroviny: Korpus:8 bílky vyšlehat a pak přidávat 30 dkg krupice cukr,potom postupně 8 žloutky,pak ručně vmíchat 42 dkg polohubé mouky(30 dkg mouky +12 dkg ml…
Mléko ohřejeme, vložíme rozdrobené droždí, cukr, trochu hladké mouky a necháme vzejít kvásek.Až kvásek vzejde, dáme zbytek hladké mouky, všechno koření, a další suroviny…
Upekla jsem v dortové formě a v bábovkové formě dva korpusy, recept na bábovku (mám uložen v receptech).Po vychladnutí jsem korpusy rozřízla vodorovně na asi 1-2 cm…
Všechny suroviny spojíme a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta odebíráme kousky, ze kterých děláme váleček a spojíme do kroužku. Ihned smažíme ve větší vrstvě oleje z obou…
Šlehačem vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Upečeme na plechu s pečícím papírem. Listové těsto…
Tuk nakrájíme na kousky a pozvolna ho rozpustíme na sporáku v mléce. Směs necháme zchladnou a mezitím si do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a vypeckujeme…
Na linecké těsto prosejeme mouku na vál, přidáme cukr, promícháme a uděláme důlek, kam rozklepneme vejce a přidáme nasekané máslo a citronovou kůru. Zpracujeme těsto a…
v mléce s cukrem a troškou mouky jsem rozmíchal kvasnice... za půl hodinky přilil do mouky s tukem a vajíčkama, trošku soli... a hňácal a hňácal. Pak zakryl, a šel se…
Čerstvé vypeckované švestky lehce osladit- asi 1/2 lžíce cukru,´(kdo má rád, použije vanilkový). Hodně zralé nebo kompotované ovoce není třeba sladit vůbec. Obě mouky…
Těsto uhněteme v míse, tvarohovou náplň připravíme pomocí ponorného šlehače, abychom neměli žmolky z tvarohu. Na plech rozmačkáme rukama těsto, potřeme slabou vrstvou…
Do mísy prosijeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalejeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme ostatní a zaděláme hladké těsto,které…
Čokoládu na vaření rozpustíme (kousek si necháme stranou na zdobení). Celá vejce, cukr a tuk vyšleháme ručním el. šlehačem do pěny. Pokud se hmota trochu srazí, vůbec to…
Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a prášku do pečiva si vypracujeme těsto. Překrojíme na polovinu a jednu polovinu si dáme na chvíli do mrazáku, aby…
Povolený tuk, vejce, cukr, mouku s práškem do pečiva rozšleháme v mixéru do hladké konzistence, opatrně přiléváme mléko a šleháním spojíme v tekutější směs. Vlijeme do…
Recepty na korpusy, krém a potahovou hmotu jsou u mého dortu DORT PRO KUTILA BOBA. Postup tamtéž. Nepečenou hmotu na dotvarování jsem udělala z odkrojků a krému. Pro…
Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem. Šťávu z kompotu zahřejeme na 80C a…
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Zlatá labuť u sporáku: Palačinky se slaninou a špenátem byly oblíbeným jídlem Karla Čapka, ten měl rád i koprovku a nebránil se slivovici
7 tipů na správné rozmrazování potravin: Jak rozmrazit maso, jak ovoce a co s pečivem