Dunajské vlny jako dort
Recept ještě nebyl hodnocenTento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Koláč z křehkého těsta s jemnou tvarohovou náplní chutná skvěle. Na povrchu ho ještě ozdobí plátky jablek a hrušek, které dodávají šťavnatou chuť. Koláč připravíme…
Palačinky můžeme připravovat na mnoho způsobů, například jako dezert, naslano i nasladko jako hlavní chod. Zapékané palačinky plněné tvarohem a dušenými švestkami jsou…
Dýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo…
Připravte zdravější variantu koláče, vhodnou i pro bezlepkovou dietu. Ovesné vločky a lískové oříšky jsou pro takový moučník ideální surovinou. Koláč bude křehký a…
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob. Neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Třešňový dort s tvarohovo-smetanovým krémem je luxusní dezert, který spojuje svěžest třešní s jemností tvarohu a smetany. Tento dort nabízí dokonalý soulad mezi…
Lívanečky potěší nejen jako večeře, ale také jako snídaně. V létě k nim můžete z čerstvých jahod připravit jahodový přeliv, který jejich chuť posune ještě o kus dál.…
I když názvem a vzhledem může tento pokrm připomínat známý dezert, jde o slané pohoštění. Uvnitř pórkového obalu najdeme náplň salámovou, brokolicovou a tvarohovou, vše…
Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, přidáme nastrouhanou kůru z 0,5 citronu a oba druhy cukru. Dále vmícháme krupičku, tvarohy a šťávu z 0,5 citronu. Na závěr zlehka…
Chlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165°C. Z bílků a špetky soli, ušleháme v míse pevný sníh, do kterého pomalu…
Bílky ušleháme s vodou na tuhý sníh. Přidáme žloutky, zašleháme a nakonec vmícháme mouku se sodou. Vše zamícháme a nalijeme do koláčové formy s pečícím papírem. Pečeme…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, přidáme kakao, olej, mléko vejce, podle potřeby dolijeme mléko nebo dosypeme mouku.Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím…
Moučník doslova nabitý ovocem se hodí pro každé pohodové letní posezení. Osvěží, příjemně zasytí a navíc překvapí mozaikovou náplní, která na řezu vyhlíží vesele i…
Všechny uvedené suroviny na koláčové těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný plech nebo větší pekáček. Přidáme pokrájené čerstvé jahody a oloupanou a pokrájenou rebarboru…
Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Přidáme nakrájené máslo a utřeme do pěny. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme do pěny…
1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vložíme na hodinu do lednice a necháme odpočinout. Poté vyndáme a tvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vroucí vodě cca 6…
Žloutky, cukry, olej a šťávu z kompotů vyšleháme. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Přidáme ušlehaný sníh z bílků, nakonec i mandarinky z…
Do mísy dáme vejce, na kousky pokrájený povolenou heru tuk a cukr. Elektrickým šlehačem rozšleháme do pěny. Nadrobíme do ní tvaroh . Nakonec vešleháme mouku smíchanou s…
Utřeme žloutky s máslem a cukrem. Postupně přidáváme tvaroh, mouku s kypřícím práškem do perníku, ovesné vločky a nakonec přimícháme sníh z bílků. Zamícháme a nalijeme…
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme. Nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehanou smetanu. Dáme do…
Prolisovaný tvaroh utřeme s vejcem, žloutkem, máslem, mírně osolíme, smícháme s prosátou moukou a zpracujeme na tužší těsto. Pak vyválíme váleček, nakrájíme na dílky a z…
Všechny suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta a na velké pánvi usmažíme na troše oleje palačinky (já teflon jen potřu štětcem s palmovým tukem). Tvaroh…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli. Následně do sněhu zlehka zašleháme cukr a poté i kokos s moukou.Těsto nalijeme na nízký velký plech, vyložený pečícím…
Bramborové patenty neboli lokše: Staročeská dobrota chutná k huse se zelím, ale i nasladko!
Langoše podle semifinalisty MasterChefa Pavla Berkyho: Zkuste místo eidamu parmezán a přidejte bylinky, radí kuchař
Kuřecí maso se smetanovou omáčkou: Omáčku báječně zjemní strouhaná cuketa a pro krémovou chuť je lepší tučnější smetana