Smažené tvarohové koblížky
Recept ještě nebyl hodnocenMasopust si nikdo nedovede představit bez sladkých koblížků. Potřené marmeládou, posypané moučkovým cukrem a navíc jsou připravované bez kynutí, z tvarohového těsta,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Masopust si nikdo nedovede představit bez sladkých koblížků. Potřené marmeládou, posypané moučkovým cukrem a navíc jsou připravované bez kynutí, z tvarohového těsta,…
Změklý tuk, žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a ještě vyšleháme.Přidáme rum, citronovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, žlotky, rum a promícháme. Poté postupně přidáváme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec…
Necháme vzejít droždí ve vlažném mléce s cukrem, pak s ním na válu zpracujeme z mouky a tuku těsto. Rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na plát velikosti talíře, který…
Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem a olejem.Přidáme mouku a prášek do pečiva.Vypracujeme hladké těsto.Těsto zabalíme do fólie nebo do sáčku a dáme na 30 minut do lednice…
Kdo by odolal sladkému nákypu z těstovin, jablek a tvarohu. Tato chuť nám připomene dětství a podzim u babičky. Křupavá, zapečená vrstva a pod ní lahodný, šťavnatý nákyp…
Štola na vánočním stole nesmí chybět. A protože má v cukroví velkou konkurenci, musí být dokonalá. Tato je z tvarohového těsta, které je dlouho vláčné, nevysychá a proto…
Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku…
Chutný pohár, který jistě potěší nejednoho hosta. Tyto dezerty se začínají objevovat stále častěji. Jsou krásné pro oko, lahodné svou rozmanitou skladbou navrstvených…
Skvělé moučníky se dají připravit i bez vajec. Třeba jako tyto sladké řezy s lehkou a chutnou tvarohovo-jablečnou náplní. Výsledek je opravdu výtečný a zaručeně sklidí…
těsto: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Všechno zamícháme a vlijeme do dortové formy. Pečeme do zlatova na 180 stupňů 15 minut cca. …
Uvařené, vystydlé brambory rozšťoucháme, přidáme vejce, drobně nakrájenou cibulku a špek, tvaroh, kmín, sůl a asi tři hrsti mouky.Vše zpracujeme v měkké těsto.Rozválíme,…
Uvaříme pudink a necháme vychladit. Vlijeme do mixéru a po troškách přidáváme tvaroh a 4 lžičky jahodového džemu.Vyšleháme, dáme do misek a necháme vychladit.
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
Dýňový koláč s čokoládou je lahodný dezert, který spojuje jemnou sladkost dýně s bohatou chutí čokolády. Krémová dýňová náplň dodává koláči vláčnost a originální…
Žemlovka, typické české sladké jídlo. V tomto receptu je připravena z rohlíků, s tvarohovou vrstvou plnou rozinek a také s vrstvou podušených jablek se skořicí. Pokud se…
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a šťávu vymačkáme, česnek prolisujeme. Tvaroh utřeme s máslem a kysanou smetanou dohladka, vmícháme cibuli, česnek, papriku a sůl…
Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme rozehřáté máslo, nastrouhaný sýr, velmi jemně nastrouhanou cibuli a ochutíme sojovou omáčkou.Vše dobře promícháme, můžeme dát…
Využití tvarohu v kuchyni je velice rozmanité. V období masopustu z něj můžete připravit třeba smažené koule, na povrchu posypané moučkovým cukrem. Díky rumu v těstu…
Rychlé ovocné knedlíky z tvarohovo-strouhankového těsta. Můžete si je připravit se švestkami, jahodami, jablky, meruňkami a jakýmkoliv dalším ovocem dle sezóny. Příprava…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do pěny. Následně přilijeme mléko a olej. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně zašleháme do…
Tvaroh utřeme s majolkou, přidáme postrouhaná vajíčka, mrkev a okurky. Vmícháme jemně pokrájenou cibuli. Ochutíme vegetou, hořčicí a mažeme na plátky veky, housky... …
Korpus: Sypké ingredience smíchat, zalít máslem, promíchat vidličkou, aby všechny zvlhly. Poté udusat na dno dortové formy vyložené peč.papírem. Lehce nahnat do stran,…
Řezy, které se liší barvou použitého Vitacitu. Ale vždy dobré, nakyslé, pikantní a vonící po ovoci. Tvarohová náplň moučník zvlhčí a vrchní želé i náležitě ochutí. Je to…
Jak správně připravit jedlé kaštany? Je to dobrota plná vitaminu C pro malé i velké
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Chcete, aby se perníčky leskly? Poslouží žloutek, vejce s rumem i plnotučné mléko, perníčky se musí potřít ve správnou chvíli