Filé s tymiánem a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté, osušené a posolené filé naskládáme do vymaštěné misky nebo pekáčku. Zalejeme jednou šlehačkou a dáme péct do předehřáté trouby na 10-15minut. Poté misku vyndáme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté, osušené a posolené filé naskládáme do vymaštěné misky nebo pekáčku. Zalejeme jednou šlehačkou a dáme péct do předehřáté trouby na 10-15minut. Poté misku vyndáme,…
Cibuli restujeme společně s česnekem na oleji, přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na kousky. Osolíme, okořeníme dle chuti a necháme…
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Řepu nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm. Pekáček vymažeme olejem.Polovinu plátků brambor naskládáme do pekáčku a…
Večer namočíme fazole do dostatečného množství studené vody a necháme přes noc bobtnat. Druhý den slijeme vodu a fazole uvaříme v nové vodě doměkka (cca 1 hod).Na pánvi…
Tolstolobika nasolíme z obidvoch strán a necháme 15-20 minút odstáť. To isté urobíme s kolieskami baklažánu, ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažan pustí horkú…
Tarhoňu usmažíme na oleji dorůžova, zalijeme vodou, osolíme a dusíme do vyvaření vody. Podle potřeby vodu doléváme. Do zapékací mísy dáme olej, nakrájenou cibuli a…
Brambory nakrájíme na 1cm silná kolečka a 5min povaříme ve vodě. Na pánvi orestujeme šalotku a přidáme brambory a opečeme dozlatova. Mezitím si očistíme celer a mrkev,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku. Vložíme rebrá, posypeme ich nakrájaným cesnakom, vložíme tymián, osolíme, podlejeme vodou a dusíme…
Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a společně restujeme do zlatova. Vepřové ledvinky rozpůlíme a vyřežeme…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou cuketu, nastrouhaný salám, ochutíme kečupem, česnekem a kořením, podusíme. Vejce (2-3 na omeletu) rozšleháme, jen lehce…
Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do mřížky, prsa…
Všechny zmiňované uzeniny jsem nakrájel na kolečka nebo kostky, na ně nasypal nahrubo nakrájené cibule a šoupnul do trouby. Občas prohrábnul... Při pohledu na množství…
Z čekankových puků odstraníme spodní část košťálu a rozčtvrtíme podélně. Mělkou zapékací misku vytřeme olejem, rozložíme čekanku. Mezi puky nastrkáme bobkové listy a…
Kačacie stehná osolíme, okoreníme a dáme do pekáčika. Podlejeme trochou vody a zakryté pečieme domäkka. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme.Ošúpané batáty nakrájame…
Nejprve uvaříme, nejlépe v papiňáku, bůček společně s cibulí, novým kořením, solí a bobkovým listem do měkka, až se maso rozpadá. Cibulku nakrájíme na jemno a dáme…
Maso očistit, nakrájet na větší kostičky, osolit, jemně opepřit. Olivový olej, utřený stroužek česneku, bylinky smíchat a vzniklou marinádou potřít maso a nechat …
1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme na hluboký plech. Přidáme mleté maso, kukuřici, fazole, rajský protlak, rozmarýn, tymián, sůl pepř a vodu. Vše na plechu řádně…
Nejprve si připravíme omáčku. Na oleji si zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata na kostičky, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec do…
Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme koření, protlak, povidla a vývar, dobře promícháme a necháme asi 40…
Připravíme zeleninový vývar (ze zeleniny nebo kostky). Pokrájíme cibuli a na lžíci olivového oleje ji orestujeme. Spaříme rajčata, oloupeme je a pokrájíme. Přidáme na…
Plátky nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zaprášíme hladkou moukou a zprudka restujeme na troše oleje.Opečené plátky vyjmeme a na…
Kachní prsíčka si očistíme a kuži nařežeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka opečeme kuží dolů. Přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme cca 15 minut. Do…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú mrkvuu a na kocky narezané zemiaky a kaleráb. Zalejeme potrebným množstvom vody, osolíme,…
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Nečekaně účinná jogurtová dieta: Vyzkoušejte jednoduché menu postavené na skvělé mléčné pochoutce