Bezlepkové lívance na způsob amerických
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s máslem, olejem, šťávou z pomeranče, cukrem a solí vymícháme, přidáme polovic mléka a zapracujeme mouku. Dále podle hustoty těsta přidáváme druhou polovičku mléka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce s máslem, olejem, šťávou z pomeranče, cukrem a solí vymícháme, přidáme polovic mléka a zapracujeme mouku. Dále podle hustoty těsta přidáváme druhou polovičku mléka…
Růžičky brokolice vložíme na 5 minut do vroucí vody, poté ochladíme a dáme do cedníku okapat. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 3 minuty do velké pánve na…
Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji…
Žĺtky vyšľaháme do hustej peny s polovicou cukru, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Bielky vyšľaháme dotuha s druhou polovicou cukru. Žĺtkovú hmotu jemne zmiešame s…
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…
Mouku prosijeme s práškem do pečiva a promícháme. Hodně změklé máslo vyšleháme s cukrem a celými vejci. Do máslové hmoty střídavě zašleháváme prosátou mouku a mléko.…
Úžasné mřížkové koláčky z listového těsta s tvarohovou i jablečnou náplní si zamilujete na první kousnutí. Jsou krásně křupavé a kombinace tvarohu a jablek se skořicí v…
Celá vejce smícháme s cukrem,přilijeme vlažné mléko(promícháme),olej(promícháme)a nakonec mouku s práškem do pečiva. 3/4 těsta vylijeme na vymastěný a vysypaný plech…
V míse smícháme tvaroh s dětskou krupičkou, promísenou s práškem do pečiva, podle chuti přidáme rozinky a vmícháme. Vejce pořádně ušleháme s máslem a cukrem, lehce…
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a česnek utřeme nebo prolisujeme. Vepřovou konzervu pokojové…
Z prísad vymiesime cesto. Vyvaľkáme natenko, narežeme na pásy podľa šírky tenkých trubičiek a navinieme cesto na trubičky. Potom v strede nožom na trubičkách cesto…
Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem.…
Milovníci škvarků jistě ocení toto spojení v univerzální placky. Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme část cukru. Žloutky se zbylým cukrem, van. cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou ušleháme do pěny. Přidáme olej, mléko, rum.…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru. Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet. Poté…
Jakým moučníkem překvapit návštěvu? Můžeme se nechat inspirovat receptem našich babiček a připravit neodolatelné křehké rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje…
Koprovou omáčku můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud jí ale jednou ochutnáte v její nejlepší formě, přesunete se okamžitě do kategorie milovníků. Verze se zakysaným…
Na dobrou polévku není potřeba velkého množství surovin. Skvělou česnečku vytvoříte z pár brambor, koření a hlavně česneku. Polévka, kterou zvládne i začátečník je…
Do kotlet opatrně nařízneme kapsu a opět opatrně naklepeme.Slaninu a Hermelín nakrájíme na kostičky, dáme do misky.Přidáme najemno nakrájenou cibuli, slité žampióny,…
Jednoduchý recept na svačinku, kterou připravíte jednou a děti se jich budou dožadovat pravidelně. To jsou párky, v kabátku z listového těsta, s kečupem uvnitř, posypané…
Smažené cibulové kroužky, obalené v pivním těstíčku, budou v ústech krásně křupat. Můžeme je podávat samostatně, jako chuťovku k pivu či vínu, nebo jako přílohu k…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout. Potom rozválíme, vykrajujeme srdíčka, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na…
Historie na talíři: Palačinky i jiné placky dříve bývaly jídlem chudých. Dnes ty nejlahodnější připravíte ze zakysané smetany
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor
Nejlepší slaná snídaně? Jednoznačně hemenex! Jak šunku s vejci dovést k dokonalosti?