Mandlové perníčky
Recept ještě nebyl hodnocenMandlové či ořechové perníčky jsou vítanou obměnou ke klasickým medovým perníčkům. Postup zpracování je stejný, včetně odležení těsta. Můžete tak být na pečení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mandlové či ořechové perníčky jsou vítanou obměnou ke klasickým medovým perníčkům. Postup zpracování je stejný, včetně odležení těsta. Můžete tak být na pečení…
Mandlové či ořechové perníčky jsou vítanou obměnou ke klasickým medovým perníčkům. Postup zpracování je stejný, včetně odležení těsta. Můžete tak být na pečení…
Různorodé tvary vykrájené z medového těsta plného koření, to jsou tradiční perníčky. Jejich povrch zdobíme tradičně bílkovou polevou připomínající sníh. S jejich…
Bábovka, ve které zajišťují vláčnost nastrouhaná jablka spolu s mrkví a jogurtem. Příprava je snadná, stačí vše smíchat v jedné míse, žádné šlehání žloutků a bílků. A za…
Toto je základní recept na klasickou smetanovou zmrzlinu, kterou můžeme libovolně upravovat podle své chuti. Můžeme ji dochutit například vanilkou, jahodovou marmeládou…
Nedělní moučník připravíte třeba i z padaných jablek. Vaším přičiněním se přemění v parádní lahůdku. Vláčný piškot, vrstva jablečné hmoty a kopec šlehačky. Vše pořádně…
Umícháme těsto a vlejeme ho do (vymazané a vysypané) dortové formy a dáme péct. Po vychladnutí buchty si umícháme polevu a dáme ji navrch a necháme zatuhnout.
Krásný kynutý koláč s bohatou tvarohovou náplní a jablíčky posypaný mandlemi potěší nejen vaše chuťové pohárky. I na oko vypadá nádherně. Skvěle se hodí na nedělní…
Krásný kynutý koláč s bohatou tvarohovou náplní a jablíčky posypaný mandlemi potěší nejen vaše chuťové pohárky. I na oko vypadá nádherně. Skvěle se hodí na nedělní…
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva, oříšky s kakaem a na konec lehce vmícháme sníh. Vlijeme do předem vymaštěné a vysypané dortové formy…
V horkých dnech se bude hodit tento lehký a svěží ovocný dortík. Tvoří ho piškot potřený jemným krémem ze šlehačky a zakysané smetany a vrstvou ovocné želatiny, kterou…
Květák a zelí uvaříme, jak jsme zvyklí, ale spíš míň než do měkka, nebo na skus, mělo by to být tvrdší. Já ke květáku přidávám květ, sůl, pepř, zelí jsem jen osolila (se…
Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky. Ke žloutkům přidáme oba cukry a Heru a vyšleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a rum a ještě šleháme.…
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Necháme je vychladnout. Pak je pokrájíme nadrobno, přidáme tvaroh a máslo. Podle chuti osolíme a opepříme. Pokud je potřeba,…
Mramorová bábovka - sladká delikatesa, která okouzlí nejen svým vzhledem, ale také lahodnou kombinací vanilkového a čokoládového těsta. Jednoduchý hrníčkový recept,…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky. Mouku si smícháme s kakaaem, kořením (raději dáme méně, po ochutnání můžeme přidat - každé koření…
Prsa nakrájíme na nudličky, přidáme všechny igredience, necháme uležet do druhého dne a děláme placičky, které smažíme na oleji. Podáváme s brambory, hranolky a nebo jen…
Jednoduchý koláč, kde hlavní chuť broskví je zárukou dokonalého chuťového zážitku. Tvaroh se s broskvemi výborně doplňuje a na tento druh koláčů se přidává, aby…
Tento výborný sýr připravíme během několika minut v mikrovlnné troubě. Stačí vymazat a vysypat hrnek, naplnit strouhaným sýrem, uzeninou či jinou náplní dle chuti a…
KORPUS - Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a…
Kuskus zalijeme vroucím vývarem, necháme nabobtnat a pak dáme vychladnout. Maso nakrájíme na malinké kousky, slaninu na kostičky, sýr a mrkev nastrouháme.Přidáme česnek…
Podzim je za dveřmi a s ním přichází období bábovek. Recept na bábovku s jablky e velmi snadný a zvládnou ho i začátečníci. Bábovka je po upečení velmi vláčná a krásně…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, (asi tolik kolik dáváte do nádivky třeba na kuře), přidáme ostatní suroviny nakrájené na malinké kostičky, koření dle…
Tyto šťavnaté a chutné řízky jsou naloženy v delikátní marinádě, která jim dodává bohatou a vyváženou chuť. Místo česneku můžete použít své oblíbené koření, nebo bylinky…
Buchtičky s krémem: Hrnkové těsto usnadní přípravu vláčných buchtiček a s voňavým vanilkovým krémem chutnají jak od babičky
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Pěstovat se dá v čemkoli a kdekoli. Udělejte si minizahrádku ze starých nákupních tašek nebo z pytle od brambor