Australský masový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenAUSSIE MEAT PIES Australské masové koláčky/ koláče V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i maso. Až se vše zlehka osmahne, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
AUSSIE MEAT PIES Australské masové koláčky/ koláče V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i maso. Až se vše zlehka osmahne, přidáme…
Hovězí maso je zpravidla náročnější na přípravu a ne každý má odvahu s ním pracovat. S tímto receptem se však jeho přípravy nemusíte obávat. Plátky masa obalené ve…
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem. V hlubší pánvi na…
Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme. Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu,…
Masová směs inspirovaná jihoamerickou kuchyní je plná ostré chuti, masa a fazolí. Stejně je tomu i v tomto receptu, který staví na základech z mletého hovězího masa. Při…
Budeme-li používat sušené houby, předem je namočíme do teplé vody.Očištěné maso nakrájíme na 6 větších kousků, osolíme je, opepříme a v hluboké pánvi opečeme na sádle ze…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím…
I když většina z nás zná dršťky hlavně jako součást dršťkové polévky, jsou součástí mnoha chutných receptů. Dušené dršťky v tomto receptu jsou skvěle dochucené a spolu s…
Pokud mají ledvinky blánu, nařízneme je a odblaníme. Poté v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Očištěné ledvinky nakrájíme na proužky a…
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce orestujeme na másle. Až začne zlátnout, přihodíme rýži a společně chvilku osmahneme. Zalijeme trochou bílého vína a slabšího vývaru - …
Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu. Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje. …
Cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a nakrájejte na tenké proužky. Dejte je do pomalého hrnce, pokapejte olejem a dobře promíchejte. Vařte zakryté na HIGH 8 hodin, za…
Jako první jsem v hrnci na olivovém oleji osmažila nadrobno nakrájenou cibuli. Jako další jsem přidala nadrobno nakrájenou mrkev a česnek.K orestované zelenině jako…
Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí.Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka…
Drůbeži, nebo i vepřové maso nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené maso, sůl, drcený kmín, trochu zázvoru, citronovou kůru a vývar. Dusíme…
Zeleninu nakrájíme na stejné kousky,sádlo rozpustíme a zeleninu na něm restujeme asi 10 min.Přilejeme vřelou vodu,přidáme vývar a mouku rozmíchanou v trošce vody a ještě…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, pokrájenými sušenými rajčaty a lístky šalvěje. Srolujeme a upevníme provázkem. Na oleji roládky opečeme ze…
Brambory nakrájíme na drobnější kousky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Přilijeme vývar a přidáme podélně překrojenou mrkev. Vaříme ještě 10 minut. Brambory slijeme…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Orestujeme zprutka na oleji,zalejeme vývarem a dusíme doměka, když je maso měkké vyndáme na talířek. Slejeme z hrášku vodu…
1. Dno pekáče vyložíme slaninou. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, půl dávky koření, pak brambory nakrájené na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, párek,…
Ossobuco (blánu) po okrajích několikrát nařízneme, aby se při smažení nekroutilo, posypeme ho kořením, osolíme a dobře obalíme v hladké mouce.Na pánvi rozpálíme sádlo a…
Tvrdší, asi 3 dny starý chléb, nakrájíme na malé kostičky, v hrnci zalijeme vývarem, přidáme oloupanou přepůlenou cibuli, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Přivedeme…
Na kostky nakrájenou slaninu osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme lehce do zlatova.Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem a…
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů
Lucie Borhyová má doma vždy navařeno: Nejraději připravuje moravského vrabce se špenátem, na pečené kuře používá fígl
Vídeňská káva Einspänner: Vznikla jako káva pro kočí na zahřátí, výborná je ale i ledová