Rychlá indická kořeněná rýže kedgeree
Recept ještě nebyl hodnocenOloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno, očistíme chilli papričku a spolu se zázvorem ji také nasekáme.V rozehřáté široké pánvi na oleji opečeme nasekanou cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno, očistíme chilli papričku a spolu se zázvorem ji také nasekáme.V rozehřáté široké pánvi na oleji opečeme nasekanou cibuli…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a nasekaný nebo prolisovaný česnek.Po chvíli přidáme rajčatový protlak,…
Žampiony očistíme, několik jich dáme stranou a zbytek drobně pokrájíme.V hrnci rozehřejeme 50 g másla, přidáme pokrájené šalotky, žampiony a krátce restujeme. Zasypeme…
Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Fazole namočíme alespoň na 8 hodin do vody. Druhý den uvaříme do měkka. Můžeme uvařit v tlakovém hrnci, doba varu je asi 20 minut.Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím…
Všude samé cukety! Pokud je to i váš případ a už nevíte, jak úrodu ze zahrádky zpracovat, vyzkoušejte rychlou omáčku na těstoviny. Má totiž báječnou chuť a je hned…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i…
Rukolu můžeme využít v kuchyni i jinak než jako oblohu pokrmů zasyrova. Zkuste třebas polévku. Jemný krém se smetanou a zlatavými korunky vám zachutná a rádi si chuťový…
Kuřecí řízečky s kedlubnou a smetano-bylinkovým sýrem, posypané bazalkou a petrželkou, budou dobrým nápadem na víkendový oběd. Jídlo je lehké, chutné a příprava nezabere…
Cizrna je skvělá luštěnina s lehce oříškovou chutí. Určitě se pokuste zařadit ji do svého jídelníčku. Třeba v polévce podle našeho osvědčeného receptu.
Křupavé listy polníčku a rukoly obvykle používáme čerstvé do salátů. Můžeme z nich ale připravit i dobrou polévku, která zaujme krásnou zelenou barvou i zajímavou chutí.…
Tento lahodný pokrm spojuje výživnou sílu červené čočky s voňavým kari kořením. Červená čočka je nejen skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny, ale také se rychle vaří, což…
Tato jemná krémová polévka zaujme na první pohled pěknou zelenou barvou. Připravíme ji z hrášku a květáku a její příprava zabere jen chvilku. Polévku podáváme s kousky…
Vychutnejte si lahodnou kombinaci dušené zeleniny s rýží. Tento lehký a výživný pokrm spojuje čerstvou zeleninu dušenou do dokonalé měkkosti s nadýchanou rýží. Ideální…
Výrazné voňavé koření, pestrá směs dobré zeleniny, svěží citronová tráva a jemné kokosové mléko tvoří toto skvělé thajské kari. Ve směsi nechybí ani pikantní chilli a…
Lahodná krémová zeleninová polévka z mrkve a cukety pěkně voní díky výraznému koření. Zjemníme ji rýžovou smetanou a podáváme posypanou křupavými chlebovými krutony.
Obliba krémových polévek stoupá, mají mnoho výhod. Jsou rychle hotové, stačí pár základních surovin, které máte většinou doma, zvládnou ji i začátečníci , zasytí a…
Uvařte si s námi výbornou zeleninovou polévku. Jemný krém doplněný kopečkem zakysané smetany a opečenými krutony se vám zcela jistě bude zamlouvat. Příprava není složitá…
Dýňová polévka je podzimní stálice. Její sytě oranžová barva spolu s plnou chutí vás dokonale zahřejí v sychravých dnech. Tato verze je bez smetany, zahuštěná pouze…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Dýňové placičky s mrkví, jarní cibulkou a rýží se skvěle hodí jako rychlý oběd či večeře. Bude se perfektně hodit i jako pokrm do krabičky, na výlet či do práce.…
Polévky jsou ideálním pokrmem na nejen chladné podzimní dny. K zeleninovému vývaru můžeme přidat různorodou zeleninu, která dodá polévce chuť a vitamíny. O to se tady…
Italské tyčinky grissini se původně pekly jako lék na trávení. Takhle si křupavou pochoutku upečete dnes
Pečení na víkend: Litý hrníčkový kynutý koláč je vláčný a překvapivě snadný. Drobenka na něm bude navíc díky tomuto triku krásně vonět!
Rychlá šlehačková bábovka je nádherně vláčná, neuvěřitelně nadýchaná a jemná, přitom ji snadno zvládne i začátečník