Bulgur s pórkem a sušenými rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenBulgur uvaříme v zeleninovém vývaru. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm na kolečka pokrájený pórek a přidáme proužky sušených rajčat. Ochutíme chilli a když…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bulgur uvaříme v zeleninovém vývaru. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm na kolečka pokrájený pórek a přidáme proužky sušených rajčat. Ochutíme chilli a když…
Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme…
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zesklovatíme v hrnci na rozehřátém sádle. Přisypeme kmín, mouku a za stálého míchání…
Čočku propláchneme a necháme okapat. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričku očistíme a vše pokrájíme na kolečka.V hrnci rozehřejeme olej a…
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem…
Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pod provázek vložíme dvě snítky bylinek. Maso opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyjmeme z pánve. Na výpeku na…
Na masle zpenime drobne pokrajenou salotku (cibuli), pridame na kosticky pokrajenou bramboru a cizrnu. Zarestujeme a zalijeme vyvarem. Pridame hrst cocky a varime dokud…
Zeleninu uvaříme v osolené vodě cca 10 min. Zcedíme a vychladíme. Cuketu a cibuli nahrubo nastrouháme a přidáme k zelenině. Nakonec nastrouháme šunku-můžeme ji nakrájet…
Vývar přivedeme k varu a vložíme brokolici rozebranou na růžičky a quinoa vločky. Vaříme do změknutí brokolice. Necháme mírně zchladnout a rozmixujeme, případně…
Cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na másle. Přidáme rozdrobené droždí a smažíme dorůžova. Zasypeme paprikou, moukou a chvíli osmahneme.Přilijeme vývar a pořádně…
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm najemno nakrájenou cinuli a celer (ale jen tak, aby změkly, nesmí začít hnědnout). Přidejte jemně nakrájený česnek a zlehka…
Na máslo dáme na proužky nakrájenou kapustu a pokrájenou hlívu a podusíme. Pak zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme do změknutí kapusty. Mezi tím si smícháme…
Kuskus dáme do misky, zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody, zakryjeme a necháme asi 10 minut v klidu. Po této době odklopíme a kuskus nakypříme vidličkou.Kuřecí…
Máslo rozehřejeme, dáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli a osmažíme tak š minutky. Poté přidáme kari, očištěné mrkve nakrájené na 1 cm kolečka,…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme čiernu šošovicu, zalejeme vývarom a podusíme domäkka. Na konci necháme tekutinu úplne vydusiť. Nacháme prechladnúť…
Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky. Česnek a zázvor na jemno. Dáme do pekáče na pečicí papír a promícháme s olejem. Česnek dáme až před koncem, rád se připaluje.…
1. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, jablka a sůl. Za stálého míchání vaříme na středním stupni, dokud cibule nezesklovatí, asi 7 minut. 2. Přidáme…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, houby, kmín, vše osmahneme, přisypeme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme, osolíme…
Fazole namočíme den dopředu přes noc do vody. Druhý den vodu vylejeme a zalejeme fazole opět čistou vodou a vaříme 1 -1,5 hod. V hrnci na rozehřátém oleji a másle…
Z kořenové zeleniny můžeme předem uvařit vývar a uchovat do zásoby nebo uvaříme čerstvý. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Vývar přivedeme k varu, přidáme skořápky…
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme,…
Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky do sklovita, přidáme maso, které upravíme na stejné kousky, prosolíme a přidáme drcený kmín, necháme zprudka opékat,…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, na másle jí zesklovatíme, přidáme mrkve nakrájené na poloviční plátky a nadrobíme mleté maso, chvíli necháme osmažit a dusit. Pak zalijeme…
Kuskus připravíme podle návodu - na zalití použijeme zeleninový vývar. Necháme zchladnout.Ochutíme bylinkovou solí, přidáme vejce, strouhanku a směs důkladně promícháme…
Byliny v kuchyni: Rozmarýn je výborný na tmavé vlasy. Vyrobte si z něj zdravé víno!
Retro okénko: Citrusové želé obalené v cukru stálo kdysi 3 Kčs. Prodává se i dnes, ale můžete si podobné vyrobit i doma
Zhubnout do plavek? Nesmíme zapomínat na vajíčka, říká nutriční poradkyně Petra Krajčinovič, pak půjdou kila dolů skvěle