Letní lehká polévka z brambor, kedlubny a mrkve
Recept ještě nebyl hodnocenVývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané brambory nakrájené na kostičky a kmín.Když jsou brambory téměř měkké, přidáme libeček a na hrubší nudličky nastouhanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané brambory nakrájené na kostičky a kmín.Když jsou brambory téměř měkké, přidáme libeček a na hrubší nudličky nastouhanou…
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Na másle v hrnci opékejte asi 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, nahrubo nastrouhaný celer, nahrubo nastrouhanou bramboru a papriku nakrájenou na malé…
Křehké a křupavé listy kadeřávku jsou ideální pro přípravu svěží polévky plné vitaminů. Výbornou chuť kadeřávku doplňuje karotka a rajčata. Díky plněným těstovinám vás…
Chlebová polévka aneb dříve polévka chudých. V tomto receptu je to ale spíše lahůdková zeleninová polévka s jemně nakyslým tónem využitého chleba. Poslouží jako sytá…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu.Zalijeme vývarem nebo…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Nenáročné jídlo plné živin, které můžete podávat jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu či rybě. Dušenou rýži se zelenou čočkou okořeněnou orientálním kořením…
Houby očistíme, nakrájíme, posolíme a podusíme na jedné lžíci másla.V hrnci rozehřejeme druhou lžíci másla, zasypeme moukou a uděláme jíšku.Zalijeme ji zeleninovým…
Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme,…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Malé vařené nočky z jednoduchého těsta smíchané s orestovanou a dušenou kapustou ochutíme česnekem a pepřem. Podávané s vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou…
S podzimem přichází také sezóna dýňových polévek. V tomto receptu je k dýni přidána i mrkev, zázvor a koření. Lahůdkové droždí pak polévce zvýrazní chuť a dodá jí živiny…
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Barevně doladěná žlutou kukuřicí dodává nejen vitamíny, ale je i plná pozitivní…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.Z vývaru, oleje, hořčice, jemně pokrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, do které namočíme na 30 minut…
Kapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky.V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme…
Smetanovou polévku s jemnou žampionovou chutí podáváme s trochou zakysané smetany a pažitky. Jako základ pro polévku použijeme jarní cibulku, spolu se žampiony ji vaříme…
Nenáročný pokrm, který však zasytí celou rodinu. Zeleninové pyré můžete připravit z libovolné zeleniny nebo, jako tady, z mrkve, celeru a kedlubny. K němu podáváme…
Dokonale zelená polévka, která svou barvu získá díky čerstvému listovému špenátu. K němu při vaření přidáme brambory, petrželku a vše uvaříme ve vývaru. Před podáváním…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Svěží krémovou polévku z jarní cibulky a pórku podáváme s plátkem dokřupava opečené slaniny a nasekanou zelenou natí jarní cibulky. Přidat můžeme i krutony. Ke zjemnění…
Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…
Svěží a plná vůní a chutí - taková je krémová polévka z brambor a medvědího česneku, zjemněná trochou smetany. Podáváme ji pokapanou kvalitním olivovým olejem a…
Tato výborná jarní polévka vám jistě zlepší náladu. Díky bramborům je sytá, medvědí česnek a šťovík dodají krásnou barvu i výraznou chuť, libeček jí předá svou vůni a…
Staročeské perníčky: Čas na jejich pečení nastává právě teď. Jak založit těsto a podpořit jejich rozležení?
Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie
Herečka Jennifer Lopez připravuje na Vánoce pomalu pečenou vepřovou plec marinovanou ve speciální směsi koření