Štíhlé nudle s květákovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě ho uvaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm plátky česneku. Vodu z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě ho uvaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm plátky česneku. Vodu z…
Špaldu propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den slijeme a ještě jednou propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru (nebo mírně osolené vodě) pod…
Cukety a rajcata omyjeme, nakrajime na kostky. Cibuli nakrajime nadrobno a osmazime dozlatova na 2 lzicich oleje. Zalijeme 1 litrem horke vody, vsypeme pokrajenou…
Připravíme si zeleninový vývar a 350 ml si dáme stranou a do zbylého vysypeme propláchnutou a okapanou rýži, vaříme jí na skus na velmi mírném ohni. Pak si připravíme…
Pastiňák, celer a patizon oloupeme, pokrajíme na kusy a vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Proložíme snítkami rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme…
Do opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů. Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou…
Vodu a vývar na polentu přiveďte v hlubším hrnci k varu. Když se vaří, pomalu za stálého míchání přisypávejte polentu, poté přidejte česnek a bazalku. Snižte teplotu na…
Vodu a vývar na polentu přiveďte v hlubším hrnci k varu. Když se vaří, pomalu za stálého míchání přisypávejte polentu, poté přidejte česnek a bazalku. Snižte teplotu na…
Na přepuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Po 10 minutách přidáme nakrájené listy rukoly a…
Na pánvi s olivovým olejem si opečeme nadrobno nakrájený česnek s krevetami a opečené krevetky odložíme stranou. Dále si v hrnci necháme zpěnit nadrobno nakrájenou…
Růžici brokolice rozdělíme na malé kousky, pořádně propereme v tekoucí vodě a přendáme do hrnce s vařící vodou, kterou osolíme a zakryté vaříme cca 10 minut. Následně…
Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat. Jakmile jsou…
V pánvičce rozehřejte lžíci oleje a lžíci rostlinného másla. Přidejte na plátky nakrájené houby a asi 3 minuty opékejte. Sejměte z ohně ještě předtím, než houby pustí…
Klobouky očistěte, ingredience na marinádu smíchejte a nalijte do sáčku či krabičky. Vložte houby, promněte a dejte marinovat do lednice. Teoreticky by mohlo stačit…
Květák rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K…
Cibulku osmahneme a přidáme k ní hrášek, zalijeme vývarem a chvilku povaříme. Odlijeme vývar a hrášek s půl hrnkem vývaru a pestem rozmixujeme. Nalijeme zpět do vývaru a…
Celer pokrájíme na větší kusy, vložíme do hrce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Necháme mírně zchladnout a nastrouháme na hrubém stuhadle. Přisypeme ovesné vločky,…
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky, bílou část cibulek, posypeme kmínem, paprikou, osolíme, přidáme mouku, necháme…
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka. V hlubším hrnci rozpálíme olej, přisypeme quinou a krátce ji orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem,…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hlívu pokrájíme na větší kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a jakmile změkne přidáme rajský protlak. Zamícháme…
Kroupy propláchneme a necháme stát, pak vaříme asi 30 minut v osolené vodě, až budou měkké. Scedíme a propláchneme studenou vodou.Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno,…
Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Rozpálíme olej, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme doměkka (asi 20 minut). Asi v polovině restování přidáme cukr a…
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, ololíme, okoreníme, každý rezeň z oboch strán posypeme mletým kmínom, obalíme v múke a opražíme. Vo výpeku speníme nadrobno…
Na oleji asi 30 minut podusíme nkrájenou cibuli, mrkev, česnek,pór, celer, petrželku, brambor a šunku. Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Pomalu vaříme, dokud hrášek…
Punčové řezy: Jak na šťavnatý retro dezert s vůní rumu a citronovou polevou? Jednoduchý návod zvládne každý
Kuchtění podle Receptáře Přemka Podlahy: Hitem byla pomazánka „sloní žrádlo“, králík na šlehačce nebo zelňačka ze segedínu
Gastro glosa: Souboj porotkyň v Peče celá země? Jen snaha hejtrů narušit dojem z pořadu, který nemá tendenci rozdělovat