Zelňačka z červeného kysaného zelí
Recept ještě nebyl hodnocenZelí překrájíme na menší kousky a brambory na kostky. Brambory vaříme zvlášť s kmínem a troškou soli. Zelí povaříme se zbývajícím kořením. Zatím si usmažíme nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí překrájíme na menší kousky a brambory na kostky. Brambory vaříme zvlášť s kmínem a troškou soli. Zelí povaříme se zbývajícím kořením. Zatím si usmažíme nakrájenou…
S pomocí pomalého hrnce můžete téměř bez práce uvařit spoustu skvělých pokrmů. Třeba ostřílenou českou klasiku, vepřo knedlo zelo, které chutná snad každému a perfektně…
Vepřo - knedlo bez „zela” je jako cop bez mašle. Mějte doma vždy zásobu dobře připraveného křupavého kysaného zelíčka. Aby se vepřovému na talíři nestýskalo. Vaši…
Pokud si chcete práci na svatomartinském menu trochu usnadnit, máme pro vás skvělý recept. Příprava je velmi snadná, zelí se naplní přímo do útrob kachny a peče se…
Z listového těsta si uděláme velký plát, který osolíme, opepříme a dáme koření.Uzené nakrájíme na malé kostičky a dáme je na pánvičku a osmahneme jemně. Dáme na plát…
Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.…
Rozválíme listové těsto, potřeme kečupem, okořeníme, poklademe uzeninou, třeba šunkou, anglickou slaninou, atd. Navrch ve stejné vrstvě dáme zelí bez nálevu, trochu sýru…
Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou…
Připravte si večeři s nádechem Asie. Vepřové nudličky, marinované přes noc v sójové a ústřicové omáčce, jsou krásně křehké a mají příjemně sladkokyselou chuť. S rýží…
Mladé zelí má jemnou a osvěžující chuť. Připravit z něj můžete třeba tuto skvělou polévku. Kromě zelí do ní patří také brambory a kopr. Zahuštěna je klasickou jíškou a…
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě…
Vymačkané zelí nadrobno nakrájet a promíchat s ostatními surovinami. Namažeme na veku a zdobíme paprikou.
Zelí nasypeme do vaničky, zasypeme cibulí nakrájenou na proužky.Vodu smícháme se sypkými přísadami, nalijeme na zelí a důkladně promícháme. Necháme 12 hodin odležet…
Lahve i víčka (pokud máme vhodná) pečlivě umyjeme a necháme zcela oschnout. Hlávky zelí zbavíme vrchních listů, rozřežeme je na čtvrtky, vykrojíme košťály a nakrouháme…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k…
Nezavařovaná čalamáda z našeho receptu se vyznačuje zachováním křehkosti a křupavosti. Složení směsi můžete obměňovat podle sezóny jednotlivých druhů zeleniny. Výsledkem…
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…
Osmahneme téměř dozlatova cibuli nakrájenou na kostky, přidáme mleté maso, okořeníme solí a pepřem a za stálého míchání osmahneme. Mělo by zůstat v malých kouscích.…
Vepřovou kotletu nakrájíme tak že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme čímž nám vznikne vetší plátek masa. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo…
Maso nakrájíme na kostičky,kabanos taky.Maso si v míse okořeníme a přidáme trochu oleje a sojovky.Zamícháme,aby se směs dostala všude. Rozpálíme si větší pánev nebo…
Vychladlé vařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme vláčné těsto, do kterého se budou dobře balit námi…
Ze strouhaných brambor, vejce, česneku, trochy mouky, soli a koření umícháme těsto a z něj na sádle dočervena upečeme bramboráky.Do bramboráku pak dáme lžíci teplého…
Výborné jídlo inspirované asijskou kuchyní připravíme během chvíle. Rýžové nudle, kuřecí maso, houby a smaženou zeleninu doplňuje výrazná omáčka, kterou zahustíme…
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Španělské ptáčky z vepřového masa: Aroma jim dodá pikantní hořčice, barvu tmavá jíška a na stole jsou do hodiny
Jak "propašovat" ovesné vločky do jídelníčku dětí: Lívance naslano i na sladko nebo ovesné sušenky jsou jasná volba