Ořechovo-jablečný dort s polevou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve smícháme rozměklé máslo a cukr, pak zamícháme žloutky. V jiné míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme k máslu a cukru. Dále přidáme jablka a sníh, který…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve smícháme rozměklé máslo a cukr, pak zamícháme žloutky. V jiné míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme k máslu a cukru. Dále přidáme jablka a sníh, který…
Těsto: Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme kokos a dáme ho opražit do předehřáté trouby na 180°C asi 5 minut. Kokos jednou promícháme, aby se všechen opražil…
Do vlažného mlieka dáme pol káv. lyžičky cukru a droždie, oživíme ho. Z múky, tvarohu, masla, soli, kyslej smotany, žĺtka s oživeným droždím vypracujeme cesto, necháme…
Pstruhy omyjeme, osušíme, posypeme bylinkovou solí, špetkou bílého pepře, utřeným česnekem a zakapeme citrónovou šťávou. Do břišní dutiny dáme sůl a kolečka cibule. Ryby…
Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a…
Z všech ingrediencí dobře pracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do lednice. Na pánvi necháme zkaramelizovat bez míchání cukr, pak přidáme máslo, oloupaná jablky…
Z mouky, másla, soli a ledové vody uhněteme hladké těsto. Těsto vyválíme, vyložíme jím kulatou koláčovou formu a propícháme ho vidličkou. Broskve pokud možno oloupeme…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Pečeme 15…
Upečeme 2 pláty,po vychladnutí překrojit na dvě delší poloviny,promažeme krémem,necháme ztuhnout a pak vykrajujeme do tvaru,oblejší tvary dodělám punčem z odřezku.Pak…
1. Ve středně velkém hrnci smícháme 1 hrnek (240 ml) smetany a kakaový prášek. Zahřejeme na plotně na středním stupni a mícháme, aby se kakao dobře rozpustilo. 2. Směs…
V pekárně necháme umísit těsto - je trošku řidší. Po vykynutí dáme na plech, necháme ještě chvilku kynout. Posypeme kanadskými borůvkami (může být i jiné ovoce),…
Pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky: vytvoříme kvásek z droždí, trošky cukru a vlažného mléka.Změklé máslo i sádlo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme citronovou…
Urobíme kvások z droždia, niekoľkých lyžíc teplej sladkej smotany a lyžičky kryštálového cukru.Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme kvások, zvyšok smotany (v nej…
Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme a z druhé strany potřeme hořčicí. Vejce, křen a strouhanku smícháme, pak osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky…
Listové těsto vyválíme na dva tenké pláty. Tvarohy smícháme s nutelou, žloutkem a zamícháme (cukru raději dáme méně, neboť nutela je dost sladká). Na plech s pečícím…
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očištěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Hotové houby udržujeme v teple.V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo. Ve vyšší nádobě,…
Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními surovinami a uhněťte měkké soudržné těsto. Nechte ho na…
Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček dáme na plech s pečícím papírem. Druhou polovinu vykrojíme menším kruhovým tvořítkem, takže nám zbyde kruh, který…
1. Dýni pokrájet na větší kostky, osmahnout na másle lehce do zlatohněda, zalít pomeranč. šťávou a pod pokličkou dusit do měkka asi 5-10min) - v příp. potřeby podlít …
Nejdříve rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout. Z bílků ušleháme hustý sníh. Žloutky třeme s cukrem do husté bílé pěny, do které pomalu zašleháme vychladlou…
Žloutky, máslo a cukr utřeme,přimícháme mouku s pr.do pečiva, smetanu a rozmačkané banány. Pak kokos nebo ořechy. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme bez zakrytí 8…
Ze všech surovin utřeme těsto. To rozdělíme na dva díly a rozválíme. Jeden díl položíme na vymazaný plech, dáme makovou náplň a pak druhý plát těsta. Na makovou náplň…
1) Ohřejeme med a 2 lžíce levandulí. Až bude teplé, odstavíme a necháme hodinu ležet. 2) Ohřejeme mléko, cukr a sůl. Připravíme si mísu, do ní dáme šlehačku a přes mísu…
Nejdřív si necháte okapat na sítu kompot. Pak ušleháte sníh, utřete cukr s máslem a žloutky, zatřete mléko a citronovou šťávu a postupně vmícháte mouku střídavě se…
Etiketa na talíři v historii: Vidličky se nelíbily církvi, na návštěvy si lidé nosili vlastní nože a lžíce a muži krájeli jídlo dámám
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Domácí pěstování: Vyvýšený záhon se dá vybudovat i na balkonu či terase. Těchto 5 vrstev v něm podpoří bohatou úrodu