Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme v ledničce odpočinout asi půl hodiny.V mezičase si připravíme náplň. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme v ledničce odpočinout asi půl hodiny.V mezičase si připravíme náplň. …
Pomeranče dobře kartáčkem omyjeme, nakrájíme na větší dílky i s kůrou a zbavené peciček půl hodiny vaříme ve vodě. Necháme vychladnout a rozmixujeme.Žloutky ušleháme s…
Mouku, mléko a kokos dáme do mísy. Přidáme nakrájené máslo, žloutky, slad a cukr (cukr jsem si rozemlela, aby byl jemnější). Propracujeme a nakonec přidáme jablečné pyré…
Nejprve máslem vymažeme rozkládací dortovou formu o průměru 28 cm.Na křehké těsto utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme špetku soli, mouku, vanilkovou esenci,…
Rozmícháme tři vejce, 1/2 lžičky soli a půl mléka. Přidáme mouku a dáme odpočinout. Cibuli a česnek opečeme, dáme maso a orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata s 2…
Rýži uvaříme v mléce se solí, citrónovou kůrou, máslem a žloutky třeme do měkka. Pak vmícháme cukr, rozinky a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků. Směs přendáme do…
Mléko zahřejeme téměř k bodu varu a rozpustíme v něm šafrán. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a scedíme. Pak přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, cukr…
160 g moučkového cukru smícháme se 3 žloutky a roztlučenou vanilkou. Utřeme ručním šlehačem dohladka. Pak přidáme polohrubou mouku a bílkový sníh ušlehaný ručním…
160 g moučkového cukru smícháme se 3 žloutky a roztlučenou vanilkou. Utřeme ručním šlehačem dohladka. Pak přidáme polohrubou mouku a bílkový sníh ušlehaný ručním…
Do mouky vmícháme droždí. Ve vlažném mléce prošlehejte žloutek a vmíchejte máslo, špetku soli, citronovou kůru , cukr i vanilkový cukr.Pak nalijte mokrou směs do suché a…
Vše smícháme a vyválime placku, pomažeme krémem a stočíme. Dáme do lednice vychladnout. Uchovávat v lednici...
Vaječné žloutky oddělte od bílků. Do žloutků nastrouhejte parmezán. Panchettu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Přidejte Perfect Pasta, kterou jste pořádně…
Těsto: oddělíme žloutky od bílků. Bílky našleháme s cukrem. Sníh musí být tak tuhý, aby na něm byla patrná rýha nožem. Přidáváme žloutky po jednom, vmícháme cukr a mouku…
Mouku proseji, přidám cukr, nastrouhaný tuk na struhadle, žloutky a rozemleté (na jemno) kandované ovoce. Zpracuji těsto a vyválím na vále. Vykrajujeme tvořítkem…
Nejdříve smícháme rozemleté otruby s oběma druhy mouky, postupně přidáme změklý tuk, jemně mletý cukr, žloutek, mléko i fruktosu a vypracujeme hladké těsto. Necháme…
Světlé těsto: Všechny uvedené suroviny zpracujeme v těsto (konzistence jako linecké)necháme hodinu odpočinout. Tmavé těsto: Margotku nastrouháme na struhadle a smícháme…
Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé kousky, bílou část jarní cibulky nakrájíme, zelenou si necháme na ozdobu. Do hrnce si dáme kousek másla který necháme rozpustit,…
K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a zabalíme do folie. Necháme hodinu v lednici odležet. Pak vyválíme, vykrájíme tvary, klademe na plech s pečícím papírem, dáváme je…
1. Troubu předehřejeme na 190°C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem. 2. Ve středně velké míse smícháme mouku, kakaový prášek, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl.…
Špenát krátce povaříme v osolené vodě. Propláchneme a řádně vysušíme. Nakrájíme na co nejemnější kousky. Připravíme si mísu, kam dáme špenát a smícháme ho s moukou,…
1. V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum. 2. Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, zašlehejte do kastrůlku se…
Na dno mísy nasypeme 1 lžíci cukru. Na cukr nadrobíme droždí a dáme na teplé místo aby droždí změklo. Mezitím si ohřejeme mléko aby bylo vlažné a rozpustíme 260 g másla.…
Jak skladovat mošt, aby vydržel rok i déle? Pomůže nejen mrazák či lednička. Musíte však dbát několika rad, říká odborník
Ice cream tacos: Neobvykle servírovaná zmrzlina v tortilách vypadá efektně, posypaná čokoládou a oříšky je neodolatelná
Retro okénko: Nejlepší české chlebíčky si uděláte doma! I s domácí vekou podle videa!