Markýzovy brambory
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme,…
Nakrájame slaninu na kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a opražíme. Vložíme na kocky nakrájané zemiaky a očistený kel, osolíme, zalejeme vývarom a…
Do mísy prosijeme mouku, přidáme na kostičky nakrájené studené máslo a uděláme jemnou drobenku. Uděláme důlek, do kterého dáme sůl, moučkový cukr, vanilkový cukr,…
Do mísy dáme prosátou mouku, citronovou kůru, cukr, změklé máslo, prášek do pečiva, žloutky. Všechno dobře zpracujeme na hladké těsto a necháme půl hodiny v chladu…
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo.Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na…
Pierogi z kaszy jaglanej z serem Lista produktów tradycyjnych Ves Slomiana leží v podkarpatském województwie, okrese starowolskim, středisko (gmina) Pysznica.…
Máslo utřeme se solí a žloutky do pěny, přidáme vařené, prolisované brambory, strouhaný sýr a vše přelijeme horkou vodou, ve které se brambory vařily a mlékem.Do polévky…
Zhruba dvě třetiny mléka vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zahřát. Ve zbytku mléka důkladně rozmícháme žloutek a kukuřičný škrob, za stálého míchání přidáme do…
Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín.Brokolicu rozoberieme na ružičky, ktoré 3 min povaríme. Scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat.K hotovému kvásku přidáme zbytek…
Rozehřejeme troubu na 180st. Pečivo natrháme do misky, přidáme žloutek, pomerančovou šťávu a nastrouhanou kúru, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku,…
Panenku pokrájíme na plátky silné asi 3 cm, zlehka ji klouby prstů rozklepeme, okořeníme solí, pepřem, přidáme tymián a pomažeme olivovým olejem. Necháme asi hodinku…
Z droždí, poloviny mléka, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek a necháme 15 minut vzejít. Pak přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto, které necháme zhruba hodinu…
Dáme vařit do většího hrnce dostatečné množství osolené vody na těstoviny (počítá se cca na 100 g těstovin 1 litr vody). Na třech lžících olivového oleje orestujeme na…
Očištěné, osušené, kůže zbavené maso nakrájíme na kostičky, dáme do mixeru spolu se žloutkem a rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr (nesmí být tučný,…
Panenku pokrájíme na špalíčky asi 3 cm široké. Ty prsty lehce poklepeme, osolíme a opepříme. V misce smícháme nasekané pekanové ořechy, strouhanku, petrželku, žloutek,…
Zemiaky nakrájame na kocky a v osolenej vode varíme domäkka. Vody dáme len nad zemiaky.Medzitým pomaly ohrejeme kefír a vlejeme do uvarených zemiakov s vodou.V mlieku…
Uvaříme 300 g brambor, nastrouhaných najemno. Do mísy přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo, které nastrouháme, brambory, žloutky, kypřící prášek, lžíci rumu,…
Jemně pokrájený špek osmažíme. Na něj dáme na malé kousky pokrájené žampiony a za častého míchání z nich necháme odpařit přebytečnou vodu. Ochutíme solí, pepřem a…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo.Pridáme…
Smícháme všechny suroviny na těsto. Nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem.Zdobíme smíchanými surovinami na náplň.Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 30…
Z droždí, lžíce cukru moučky, lžíce hladké mouky a poloviny mléka (150 g) uděláme kvásek, který vložíme do trouby předehřáté na 40 stupňů, doporučuji ohřát vodu na 100…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Polovinu cukru, kakao a žloutky řádně vymíchat. Do vaječné masy přimíchat po částech olej a vodu.Poté postupně a zlehka zamíchávat mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Retro okénko: UHO neboli univerzální hnědá omáčka může být skvělým základem mnoha jídel. Podle tohoto receptu se povede každému
Dokonalé šípkové víno: Podzimní životabudič s příjemně nakyslou chutí se dá bez potíží připravit i doma
Jak jednoduše oloupat granátové jablko bez ztráty šťávy a jediného zrníčka? Pomůže snadný trik s rozpůlením a miskou