Houby na kyselo se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenV létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s…
Krásně vláčná linecká kolečka, spojená marmeládou, jsou jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví a nesmí o Vánocích nikdy chybět. Lehce se v ústech rozplynou a…
Dobrý koláček je skvělým doplňkem kávy nebo čaje. Připravte si podle tohoto receptu výborné taštičky, které jsou opravdu vláčné díky použitému tvarohu v těstě a náplní z…
Křehký, lehký a chutný korpus potěší nejen celiaky, ale každého, kdo si rád pochutná na jemných dobrotách. Připravte si košíčky podle vlastní fantazie a nechte svou…
Vosí hnízda nebo včelí úlky? To je spor dělící konzumující na dva tábory. Ale díky tomuto receptu dáte na frak všem, protože vytvoříte zábavné tučňáky. Radovat se z nich…
Receptů na svatomartinské rohlíčky je spousta. My pro vás máme jednoduchý recept, těsto je jednoduché, křehké, nemusí kynout a zvládnou jej i úplní začátečníci. Plníme…
Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme se žloutky a vešleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.
Uděláme těsto, dáme odpočinout na 1 hodinu do chladna a pak už vykrajujeme kolečka. Polovina bude bez polevy na tu druhou dáme tu žloutkovou polevu. Posypeme oříšky nebo…
Rybí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem, pokapeme je citrónovou šťávou a jen lehce osolíme V jednom talíři si smícháme hrubou mouku se vším kořením, v…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Perníčky patří mezi tradiční cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Jejich vůně se line celým domovem, když se pečou, ale i když leží na talíři, dokáží rozvonět okolí. A…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme pevnou hmotu, kterou necháme zabalenou v lednici odpočívat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Vyválíme plát, ze kterého…
Ze všech surovin zpracujeme těsto a dáme minimálně na dvě hodiny do chladna.Vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.Dáme péci do předem předehřáté trouby na 180 stupňů…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na malé kousky a utvoříme kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem. Koncem vařečky uděláme důlek a pečeme dorůžova…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Všechny suroviny, jak jdou po sobě, dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO - hnětení a kynutí bez pečení.Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučený vál utvoříme…
Mouku promícháme se solí, moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo, žloutek vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 min. odpočinout do ledničky. Těsto…
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme velkou šišku.Přendáme do pekáče, potřeme žloutkem povrch masa, posypeme kmínem a solí .Lehce podlijeme vodou, přikryjeme…
Zahřejeme šlehačku, přidáme utřený česnek, 1 - 2 žloutky, sůl, pepř a tvrdý nastrouhaný sýr. Smícháme s uvařenými špagetami a s drobně nakrájenou šunkou. Navrch polijeme…
Vraždy jídlem: Císař Claudius neměl štěstí na ženy. Poslední manželství ho doslova otrávilo
Mrkvová hrnková bábovka: Neuvěřitelně vláčný moučník božsky chutná a švih mu dodá citronová poleva
Omáčka z hub dušených na pivu je jednoduchá a skvěle chutná: Má říz po česneku a budete si ji chtít přidat