Francouzský medový krémeš
Recept ještě nebyl hodnocenPrísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme na plech a upečieme v teplej rúre. Dávame…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme na plech a upečieme v teplej rúre. Dávame…
Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme na plech a upečieme v teplej rúre. Dávame…
Na másle si orestujeme šunku s pokrájenou lahůdkovou cibulkou a uvaříme 1 vejce natvrdo. Zbylou kaši zředíme vodou, dáme vařit, přidáme majoránku, kopr, osolíme, přidáme…
Z uvedený surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Pak vykrajujeme kolečka nebo oválky a dáváme na plech. Pečeme na 185´C cca 8-9 minut. Vychladlé plníme…
Smícháme rozdrobené droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme na teple nakynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli a…
Suroviny dáme v uvedeném množství do pekárny a zapneme program Těsto.Po vykynutí vyndáme z pekárny a rozdělíme na 12 kousků. Na vále vyválíme válečky, ohneme do tvaru…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze…
Upečte a dozdobte cukroví ve tvaru minidortíčků máslovým, rumem ovoněným krémem. Obalte ho v kokosu a nabídněte jej vašim blízkým. Uvidíte, že zařadíte zcela určitě…
Nejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Receptů na vanilkové rohlíčky je tolik, že si mezi nimi opravdu každý rád najde ten svůj. Vyzkoušejte varinatu vanilkových rohlíčků z polohrubé mouky. Jsou výtečné a…
KRÉM DO VĚNEČKŮ: 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme…
V misce promícháme mouku, kůru z citrónu a kypřící prášek. Do mléka přidáme rum a odložíme na další zpracování. Máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr utřeme šlehačem na…
Listkové cesto rozvalkáme a narežeme na tenké pásiky.Banany rozkrojíme napolovičky a obalíme v listkovom ceste.Dáme na plech s papierom a potrieme s vajíčkami. Po…
Zpracujeme těsto, děláme lžičkou hromádky a pečeme do růžova, ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Smetanu a mléko vlijeme do hrnce a malou část (cca 150 ml) si odlijeme do sklenice a dáme stranou.Ledové kaštany a čokoládu nastrouháme, vsypeme do hrnce s mlékem a…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Začneme tím, že zapneme troubu na 180 stupňů (vrchní + spodní ohřev) a vymažeme formu. 4 žloutky vyšleháme s 25 dkg cukru do světlé barvy.Přidáme olej smíchaný s vodou…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…
Jemné smetanové noky, budou univerzální přílohou k pečeným masům se špenátem nebo zelím, ale také k omáčkám a guláši. Jednoduchou a rychlou přílohu, můžete zkusit třeba…
Koblihy, které na 100% vyjdou, vytvoříte s pomocí našeho receptu. Budou lehounké a voňavé. Věřte, že se k jejich přípravě budete rádi a opakovaně vracet. Sladká smažená…
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je…