Rychlý jahodový dort
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 200°C. Z vajec, vody, 120g cukru, soli, mouky a škrobové moučky vypracujeme piškotové těsto. Dno otevírací formy (o pruměru 26cm) vyložíme papírem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 200°C. Z vajec, vody, 120g cukru, soli, mouky a škrobové moučky vypracujeme piškotové těsto. Dno otevírací formy (o pruměru 26cm) vyložíme papírem…
Bílky se solí šleháme, jakmile se napění, přidíme cukr a šleháme do hustého sněhu. Přidáme žloutky a dál šleháme. Dále postupně olej, vodu a esenci. Nakonec zlehka…
Do mísy nasypejte mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Promíchejte. Přidejte na kousky pokrájené změklé máslo, vejce a zpracujte vláčné těsto. Zabalte do…
Ušleháme žloutky s cukry a víc teplou vodou do pěny, přidáme olej, šleháme do tužší hmoty. Přidáme ostatní spolu smíchané suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Pokud máte rádi jahody a čokoládu, jistě vás potěší tento jednoduchý dezert - čokoládový košíček ozdobený spoustou dobře vyšlehané šlehačky a čerstvými voňavými jahodami…
Asi pět dní dopředu než upečeme dort si vymodelujeme figurky, aby nám dobře vytvrdly - práce je podobná jako s plastelínou, figurky uchováváme v suchu a chladu (mimo…
Mouku smícháme v míse s cukrem, kakaem a kypřidlem. Přidáme vejce, olej a mléko. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do připraveného vyššího plechu a dáme péct do…
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou jsou lahodným dezertem, který v sobě kombinuje křehkost listového těsta s bohatou chutí krémové náplně a sladkou polevou.…
Sladké a aromatické mirabelky se skvěle hodí do dortů i koláčů. Podusíme je s trochou skořice a pudinkovou směsí, naneseme na korpus a upečeme. Na dortík naneseme…
TĚSTO: bílky + špetka soli - vyšleháme sníh žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku,solamyl a nakonec…
1. korpus: Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom…
1.) Ananas oloupeme,nakrájíme na kostičky.V kastrolu svaříme půl dávky vody s cukrem a citronovou šťávou.Přidáme nakrájený ananas a dusíme doměkka.Ve zbylé vodě…
Na těsto vyšleháme všechny suroviny a nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 min. (pečeme nejlépe den předem). Na krém ušleháme…
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a promícháme. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přidáme k vajíčkům a dle potřeby…
Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, přimícháme mouku smíchanou se solamylem, práškem do pečiva a nastrouhanou pomerančovou kůrou.Do těsta zapracujeme vlažné mléko,…
V kastrolku ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a máslo, mícháme, dokud se nevytvoří jednolitá hmota. Pak přidáme cukr a když se rozpustí, odstavíme a metličkou vešleháme…
Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme. Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby…
200 g smetany nalijeme do misky, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo, nalámanou čokoládu a ve vodní lázni mícháme, až se vše spojí do hladké jednobarevné hmoty.…
Korpus: Vyšleháme vajíčka se smetanou, cukrem a máslem do pěny. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přimícháme kakao, pak vmícháme do vyšlehané pěny. Dobře…
Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem, smícháme s moukou, kakaem a kypřicím práškem. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě. …
Postup: Upečeme si piškot - žloutky s cukrem, vodou a citronou kůrou ušleháme do pěny. Přisypeme mouku a pozvolna přimícháváme tuhý bílkový sníh ušlehaný se špetkou…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, kypř. prášek, olej a promícháme - přidáme mléko dle potřeby. Na závěr vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vymazaný a…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru a vodu. Vše promícháme. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Formu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.…
Panettone místo vánočky: Slavný italský moučník voní kandovaným ovocem a díky trojitému kynutí je nadýchaný jako peříčko
Borůvková povidla: Zkuste je podle slavné prvorepublikové kuchařky Anuše Kejřové!
Ve starověku mu přezdívali jablko bláznů. Víte, že lilek ve skutečnosti není zelenina?