Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso: Připravíte z něj vše od burgrů přes tradiční omáčky po krvavé steaky

Hovězí maso: Připravíte z něj vše od burgrů přes tradiční omáčky po krvavé steaky

Hovězí maso je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších druhů masa na světě. Je bohatým zdrojem bílkovin, železa, zinku, vitamínů B a dalších důležitých živin, a tak není divu, že se těší takové oblibě. Výbornou chuť dodává především množství tuku. Podle zvoleného receptu se dá perfektně kombinovat s rýží, knedlíkem, bramborem i těstovinami. 

Příprava a využití hovězího masa 

Hovězí maso je velmi univerzální a může být připraveno různými způsoby, jako je grilování, pečení, vaření, smažení nebo dušení. Podle receptu lze využít jak jednotlivé kusy masa, tak i pomletou variantu. Hovězí maso je klíčovou složkou mnoha světoznámých jídel. 

Nejoblíbenější recepty z hovězího masa 

Co se týče konkrétních receptů, v české kuchyni je nejoblíbenější:

  • hovězí guláš a dušené hovězí podávané k omáčkám (rajská, svíčková, koprová atd.),
  • hovězí na houbách/česneku, roštěná, španělský ptáček nebo líčka na víně,
  • hovězí maso se perfektně hodí k přípravě steaků a bifteků,
  • nesmíme opomenout ani hamburgry, bez kterých neexistuje letní grilovačka, 
  • dále je oblíbený například hovězí Stroganoff, nebo chilli corn carne

Více

1 2 3 4 5 6 7

Další témata

Další recepty