Co všechno můžeme nakládat? Ukážeme spousty tipů a nápadů
Nakládání nám umožní uchovávat nebo také konzervovat oblíbené suroviny na delší dobu. Nakládá se do uzavřené láhve, kterou zalijeme nálevem a poté uchováváme v lednici. Nejčastěji se nakládá zelenina, ovoce, houby a maso. Nejčastěji se pro nakládání používá olej, ocet, sádlo nebo třeba líh.
- Nakládání zeleniny: Naložit můžeme směs zeleniny podle chuti nebo samotnou zeleninu.
- Nakládání hub: V houbové sezóně můžete naložit houby do speciálního sladkokyselého nálevu a vychutnávat si tak oblíbenou pochoutku kdykoliv na ni dostanete chuť.
- Nakládání ovoce: Můžete si naložit své oblíbené ovoce, např. višně do nálevu z alkoholu.
- Nakládání masa: Pro získání intenzivnější chuti a jemnosti se maso nakládá do oleje se směsí koření nebo do předem připravené marinády. Takto naložené maso vydrží v lednici i několik dní.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Vše, co jste chtěli vědět o čaji a báli se zeptat: Čím se liší zelený a černý a jak ho vlastně správně uvařit?
Francouzská „pizza“ se slaninou a cibulí: Alsaský slaný koláč tarte flambée si zamilujete!