Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivo může vylepšit chuťový zážitek z různých tradičních pokrmů

Pivo může vylepšit chuťový zážitek z různých tradičních pokrmů

Pivo je sice asi nejmilovanějším nápojem mužů, ale kromě toho může být skvělým doplňkem k jídlům a dodat jim nový rozměr chuti. V kuchyni využijete různé druhy piva, ale asi nejoblíbenější je černé pivo. Do spousty receptů se však hodí i klasická piva. 

Do čeho všeho se hodí pivo?

Pivo má v kuchyni spoustu využití. Co vyzkoušíte vy? 

  1. Marinády: Pivo může být použito jako základ pro marinády pro maso, drůbež nebo ryby. Do masa přidává výraznou chuť a aroma.

  2. Pivní omáčky: Pivo může být základem pro výrobu různých omáček

  3. Pivní těstíčko: Pivo může být použito při přípravě těsta na smažená jídla, jako jsou rybí těstíčka nebo těsto na cibulové kroužky. 

  4. Pivní těsto: Pivo je součástí i sladkých těst, nejčastěji při přípravě závinu. 

  5. Pečené hody: Pivo může být použito k pečení masa nebo drůbeže. Při pečení v troubě může pivo udržovat maso šťavnaté a přidat mu bohatou chuť.

Nejoblíbenější recepty s pivem 

Co se týče konkrétních receptů, mezi nejznámější patří rozhodně pivní guláš, buřty na pivu, pečené maso (vepřové, kuřecí i králičí) na pivu, cibulové kroužky v pivním těstíčku, závin či taštičky z piva, pivní chléb nebo housky a spousta dalších. Méně tradiční je pak třeba houbová omáčka z piva či pivní polévka

Více

1 3 4 5

Další témata

Další recepty