Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla je obyčejná moučná placka, která má všestranné využití

Tortilla je obyčejná moučná placka, která má všestranné využití

Tortilla je placka z pšeničné nebo kukuřičné mouky, ale může být i z cizrny. Asi jen málokdo by řekl, že se jedná o druh chleba. Tortilla se k nám dostala ze Španělska či Mexika, ale původně pochází z arabského světa. Dnes se dá pořídit jako polotovar, ale lze ji připravit i doma od základu.

Druhy tortilly

Tortilla existuje v mnoha verzích, které mají společný snad jen tvar – tenkou kulatou placku. Existuje tortilla celozrnná či tortilla z kukuřičné mouky. U nás se nejčastěji setkáte s tortillou pšeničnou, ale vychutnat si ji mohou i celiaci, a to v bezlepkové verzi.

Využití tortilly

Klasický pokrm je tortilla plněná masem a zeleninou. Můžete ji však i usmažit či použít jako základ pro slaný koláč – quiche. Zajímavá a netradiční je tortilla nasladko, třeba v podobě jablečných rolek.

 

 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty