Zapékání hospodyně milují. Jen pustíte troubu a už nemusíte na nic sahat
Během pečení je třeba jídlo podlévat či otáčet maso. Během vaření zase obvykle musíte míchat a při smažení se v podstatě nezastavíte. Jak úlevné potom může být zapékání, při kterém se skutečně nenadřete. Stačí mít vhodného pomocníka v podobě zapékací misky nebo hlubokého plechu a zapékání bude radost.
V čem zapékat
K zapékání je určená skleněná nebo keramická zapékací miska. Není však nezbytně nutné ji vlastnit, podobnou službu udělá i hluboký plech, který překryjeme alobalem anebo necháme nepřikrytý.
Co dobrého zapéct
Pokud se nechcete trápit s vodnatou cuketou, zapečení je výborný způsob její úpravy. Zapéct lze i přílohu, na příklad bramborová kaše získá zapečením jedinečnou chuť. Tipem na levný, rychlý a výborný dezert jsou zapečená jablíčka.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Zkuste Posset: Dezert, kterým chtěla lady Macbeth otrávit stráže, připravíte ze tří surovin!
Retro vaření s Kristinou: Upečte si hnízdečka z makaronů podle receptu vyhlášeného prvorepublikového hoteliéra Karla Šroubka
Čím starší, tím lepší. Pravý italský parmezán je doslova delikatesou a králem mezi sýry