Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky bez bílkové polevy jsou jako zima bez sněhu - smutné. Touto polevou se perníčky zdobí nejčastěji, protože společně vytváří nádherný kontrast tmavě hnědého těsta a bílé polevy. Připravte si dokonalou polevu.

Bílková poleva by měla mít dvě zásadní vlastnosti - měla by být dostatečně tuhá a dokonale hladká (bez hrudek). Příliš tuhá poleva by se špatně vytlačovala ze zdobicího sáčku, plná hrudek by zase nebyla ozdobou perníčků, ale právě naopak.

Jak připravit bílkovou polevu

Bílkovou polevu připravíte velmi snadno - potřebujete k tomu 1 bílek, 200 g pudrového cukru (který je oproti cukru moučkovému ještě jemnější) a 1 lžíci citrónové šťávy. Tuto směs šlehejte tak dlouho, dokud nezíská požadovanou hustotu. Pokud polevy potřebujete více, násobte suroviny podle poměru výše uvedeného. Malý tip na závěr - pudrový cukr můžete nahradit moučkovým, který je však potřeba alespoň dvakrát prosát přes to nejjemnější sítko, které doma najdete.

Správně vyšlehaná poleva tvoří při zvednutí metličky maličkaté, pevné "rampouchy". Pokud z polevy vytvoříte malý kopeček na pracovní plochu, nerozteče se do stran a rychle zaschne. V tu chvíli má ideální konzistenci a vy můžete začít zdobit vámi upečené perníčky. Přípravou bílkové polevy vás provede videonávod z naší dílny:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky