Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyby při přípravě dresinků ke grilování: Pozor na množství bylinek i oleje
Zdroj: Toprecepty.cz

Dresinky jsou neodmyslitelnou součástí každého grilování. Šťavnaté grilované maso namočené do svěžího dresinku zahraje symfonii našim chuťovým buňkám. Důležité je však připravit dresinky tak, aby byly chutné.

Slunečné počasí vybízí k oprášení grilu po zimní sezóně. Milovníci venkovních setkání s dobrým jídlem si rádi vymazlí občerstvení do posledního detailu. Domácí dresinky přitom rozhodně nesmí chybět, jen pozor na jejich správnou přípravu.

Chyby při přípravě dresinků

S námi si osvojíte správnou přípravu lahodných dresinků (nejen) ke grilování:

  1. Základem pro chutný dresink není jen majonéza. Vsaďte na zakysanou smetanu nebo podmáslí a na majonézu rychle zapomenete.
  2. Příliš mnoho oleje. Do dresinku ho často není potřeba vůbec přidávat, v případě použití pamatujte, že méně je někdy více.
  3. Počet ingrediencí má vliv na výslednou chuť. Není dobré míchat vícero chutí dohromady, raději připravte několik různých dresinků.
  4. S bylinkami opatrně. Mají chuť dresinku pozvednout, nikoliv přebít.
  5. Zteplalý dresink není nic dobrého. Připravte ho zavčas a nechte ho v lednici vychladit. Vyjměte ho z ní až těsně před servírováním grilovaných pokrmů.

Dresinky se připravují nejčastěji dvěma způsoby: v kombinaci dijonské hořčice, octa a oleje nebo jogurtu spolu s česnekem, trochou oleje a čerstvých bylinek. Fantazii se však meze nekladou, proto doporučíme jediné - nebojte se a experimentujte. Přípravou česnekového dresinku vás krok za krokem provede videorecept: