Jak dlouho vařit knedlíčky do polévky? Připravte si oblíbenou zavářku do vývaru
Česká kuchyně je plná báječných receptů na syté a výživné polévky, jednou z nich je bezesporu také masový vývar. Abychom polévku pozvedli na vyšší úroveň, často ji doplňujeme zavářkou, třeba játrovými knedlíčky.
Játrové knedlíčky jsou velmi oblíbenou zavářkou především v silném vývaru z kostí. Připravit je můžeme z jakýchkoli jater, zahušťují se strouhankou a dochucené jsou voňavou majoránkou, česnekem, solí, pepřem a také čerstvou pažitkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit knedlíčky do polévky
Knedlíčky se převážně vaří v hrnci s vroucí osolenou vodou nebo také přímo v masovém vývaru. Doporučený postup je však knedlíčky vařit zvlášť ve vodě, protože by společné vaření vedlo k zakalení vývaru nebo pozměnění jeho chuti.
- Játrové knedlíčky vaříme v mírně vroucí vodě, nikoli v prudkém varu, díky kterému by poté knedlíčky praskaly.
- Malým knedlíčkům postačí 4–10 minut vaření, velké knedlíčky potřebují alespoň kolem 15 minut.
- Hotové knedlíčky poznáme také podle toho, že vyplavou na hladinu.
Komentáře