Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česká kuchyně je plná báječných receptů na syté a výživné polévky, jednou z nich je bezesporu také masový vývar. Abychom polévku pozvedli na vyšší úroveň, často ji doplňujeme zavářkou, třeba játrovými knedlíčky.

Játrové knedlíčky jsou velmi oblíbenou zavářkou především v silném vývaru z kostí. Připravit je můžeme z jakýchkoli jater, zahušťují se strouhankou a dochucené jsou voňavou majoránkou, česnekem, solí, pepřem a také čerstvou pažitkou.

Jak vařit knedlíčky do polévky

Knedlíčky se převážně vaří v hrnci s vroucí osolenou vodou nebo také přímo v masovém vývaru. Doporučený postup je však knedlíčky vařit zvlášť ve vodě, protože by společné vaření vedlo k zakalení vývaru nebo pozměnění jeho chuti.

  • Játrové knedlíčky vaříme v mírně vroucí vodě, nikoli v prudkém varu, díky kterému by poté knedlíčky praskaly.
  • Malým knedlíčkům postačí 4–10 minut vaření, velké knedlíčky potřebují alespoň kolem 15 minut.
  • Hotové knedlíčky poznáme také podle toho, že vyplavou na hladinu
Připravit játrové knedlíčky není žádná velká práce, přesto si je můžete vyzkoušet podle názorného videoreceptu. A jaká je vaše nejoblíbenější zavářka do polévky? Dejte nám vědět do komentáře, čím ještě doplnit chutnou polévku.

Další tipy a triky