Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek se připravuje z různých druhů těst a po upečení ho zdobíme krémem nebo polevami. Někdo má rád jen samotného beránka bez ozdobení, jen poprášeného cukrem - proto musí mít výraznější chuť.

Beránek patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům a nesmí chybět na žádném svátečním stole. Nejčastěji se připravuje z piškotového a třeného těsta, jejichž chuť je celkem fádní. Poradíme vám, jak ho dochutit, aby tomu tak nebylo.

Jak dochutit těsto na beránka

Připravíme těsto a před vložením do formy ho doladíme. K tomu se hodí:

  • Nasekané ořechy, mandle nebo kokos
  • Strouhaná čokoláda a tyčinky typu Margot
  • Tonka fazole a semínka z vanilkového lusku
  • Rum, vaječný koňak, brandy, likéry
  • Kůra z citrusů - citróny, pomeranče, limetky
  • Kandované, sušené a lyofilizované ovoce
  • Rozinky a brusinky, namočené v rumu
  • Nastrouhaná jablka, včelí med - a mnoho dalšího.

Velikonoční beránek se přidáním přísad stane dezertem, který si opravdu vychutnáte a za který se nemusíte stydět ani před nečekanou návštěvou. Z jednoduchého světlého těsta se totiž stane moučník s pestrou mozaikou barev, chutí a vůní.

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli