Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sešlo se vám doma více jablíček nebo jiného ovoce a rádi byste připravili sladký koláč? Pak určitě vyzkoušejte tradiční francouzskou klasiku - obrácený koláč. Po obrácení se vám na vrstvě ovoce vytvoří karamelová krusta, která chutná báječně. Ukážeme vám, jak celý plech obrátit jednoduše a snadno, aniž by se vám jeho obsah poškodil.

Obrácený koláč neboli "Tarte tatin" je velmi oblíbený francouzský koláč, který vznikl vlastně jen pouhým nedopatřením, díky kterému si můžeme vychutnat tuto lahodnou pochoutku se šťavnatými jablky a karamelizovanou krustou. Upečte si velký plech tohoto skvělého koláče a podělte se se svými blízkými. Nemusíte mít strach, že se vám nepovede bez nehody obrátit. Máme pro vás jednoduchý návod, jak ho obrátíte raz dva, aniž by se vám poškodil. 

Jak převrátit plech s obráceným koláčem

Na tuto jednoduchou vychytávku budete potřebovat pouze pečicí papír.

  1. Upečený plech s koláčem nechte vychladnout a tenkým nožem obřežte kraje podél celého koláče.
  2. Na upečený koláč položte pečicí papír velikosti koláče.
  3. Přiklopte tác.
  4. Plech obratně překlopte a stáhněte pečicí papír.
  5. Pak už stačí dobrotu jen dozdobit a servírovat.

Zkoušeli jste už doma upéct tento lahodný koláč? Jeho příprava je velmi snadná a výsledek opravdu velmi chutný. Pokud nevíte, jak na něj, jednoduchý postup vám určitě pomůže a poradí. Pokud preferujete raději exotické ovoce, můžete jablka nahradit třeba ananasem

Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám obrácený koláč povedl a jaké ovoce vám na něm nejvíce chutná.

 

Další tipy a triky