Jak připravit pomazánku z tuňáka v konzervě? Je lahodná, jemná a oblíbená u dětí
Nejznámější rybí pomazánka se připravuje z konzervovaného tuňáka, který je bez kostí. Po přidání pomazánkového másla vznikne rychlá a zdravá večeře či svačina, na které si pochutná celá rodina. Výborně se hodí také na jednohubky.
Tuňák je velmi oblíbená a zdravá mořská ryba, která je bohatá na proteiny a obsahuje minimum tuků. V trvanlivé konzervované podobě je určená k přímé konzumaci. Oblíbené jsou nejrůznější saláty nebo skvělá rybičková pomazánka, která je dokonale hladká, jemná a velmi rychle připravená.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tuňákovou pomazánku
Tuto výtečnou pomazánku připravíme z dostupných surovin během pěti minut.
- Kromě tuňáka potřebujeme pomazánkové máslo nebo tvaroh, majonézu či lučinu.
- Tuňáka v konzervě slijeme z nálevu. Nálev doporučujeme odložit bokem a využít na finální úpravu konzistence pomazánky.
- Pak tuňáka rozmačkáme vidličkou a smícháme s pomazánkovým máslem, lučinou, tvarohem nebo majonézou.
- Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a mažeme na čerstvé pečivo.
- Tip: Chuť obměníme přidáním bylinek, citronové šťávy nebo pikantního chilli. Často se do tuňákové pomazánky přidává nasekaná cibule, jemnější šalotka nebo vejce natvrdo.
A jak připravit skvělou tuňákovou pomazánku s kapary, můžete zhlédnout v našem videonávodu níže. Je z lučiny a pro vůni přidáváme také trochu kari koření.
Komentáře