Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit pomazánku z tuňáka v konzervě? Je lahodná, jemná a oblíbená u dětí
Zdroj: Toprecepty-rebeka

Nejznámější rybí pomazánka se připravuje z konzervovaného tuňáka, který je bez kostí. Po přidání pomazánkového másla vznikne rychlá a zdravá večeře či svačina, na které si pochutná celá rodina. Výborně se hodí také na jednohubky.

Tuňák je velmi oblíbená a zdravá mořská ryba, která je bohatá na proteiny a obsahuje minimum tuků. V trvanlivé konzervované podobě je určená k přímé konzumaci. Oblíbené jsou nejrůznější saláty nebo skvělá rybičková pomazánka, která je dokonale hladká, jemná a velmi rychle připravená

Jak připravit tuňákovou pomazánku

Tuto výtečnou pomazánku připravíme z dostupných surovin během pěti minut.

  1. Kromě tuňáka potřebujeme pomazánkové máslo nebo tvaroh, majonézu či lučinu.
  2. Tuňáka v konzervě slijeme z nálevu. Nálev doporučujeme odložit bokem a využít na finální úpravu konzistence pomazánky.
  3. Pak tuňáka rozmačkáme vidličkou a smícháme s pomazánkovým máslem, lučinou, tvarohem nebo majonézou. 
  4. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a mažeme na čerstvé pečivo
  5. Tip: Chuť obměníme přidáním bylinek, citronové šťávy nebo pikantního chilli. Často se do tuňákové pomazánky přidává nasekaná cibule, jemnější šalotka nebo vejce natvrdo

A jak připravit skvělou tuňákovou pomazánku s kapary, můžete zhlédnout v našem videonávodu níže. Je z lučiny a pro vůni přidáváme také trochu kari koření

A jak připravujete tuňákovou pomazánku vy? Podělte se s námi o vaše tipy do komentářů pod článkem. 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli