Jakou mouku dát do kynutých knedlíků? Uvařte si výbornou a tradiční přílohu
Knedlíky jsou typickou přílohou české kuchyně a některá jídla si bez nich ani nedovedeme představit. Můžeme uvařit více variant knedlíků, oblíbené jsou také houskové, bramborové i karlovarské nebo chlupaté. Kynuté jsou základním druhem a s jejich přípravou vám poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Hrubá mouka je jistota
Polohrubá mouka je dobrou volbou
Polohrubá mouka se do kynutých knedlíků také často používá a určitě s ní neuděláte chybu, knedlíky s polohrubou moukou jsou pěkně soudržné a kypré. Přípravu těsta na kynuté knedlíky si můžete usnadnit, když použijete domácí pekárnu. Knedlíky můžete uvařit buď v hrnci s vodou nebo také nad párou.
Knedlíky z celozrnné mouky
Také si přejete, aby jídlo, které chystáte bylo výživné a kvalitní? Oblíbenou volbou je celozrnná mouka, která dá nejen našemu pečivu, ale také knedlíkům zcela jiný rozměr. Celozrnné knedlíky poznáte už na první pohled podle tmavší barvy. Jejich chuť je plnější a knedlíky jsou obvykle trochu hutnější. Pokud máte možnost bílou mouku nahradit celozrnnou a strávníky, kteří to ocení, neváhejte a vyzkoušejte osvědčené recepty.
I když na knedlíky používáme obvykle hrubou nebo polohrubou mouku, pokud doma nemáte jinou než hladkou, nebojte se ji použít a uvařte knedlíky podle méně obvyklého receptu. Vyzkoušejte i další recepty na domácí knedlíky z našeho receptáře.
S přípravou jednoduchého těsta vám poradí instruktážní videorecept na výtečné domácí knedlíky, tentokrát s polohrubou moukou:
A jakou mouku používáte do knedlíků nejraději vy? Budeme rádi, když nám o tom napíšete.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit kvásek z droždí? Podle názorného videa jej zvládne i začátečník
Jak na nadýchané kynuté knedlíky? Podle videoreceptu budou chutnat jako od maminky
Jak udělat houskové knedlíky s práškem do pečiva? Podle rychlého, snadného a spolehlivého receptu se vždycky povedou
Komentáře