22 receptů na makové dobroty: Některé moučníky nás učily už naše babičky
Co připravit s mákem? Považujeme ho za superpotravinu a kromě toho, že nám chutná, je i přínosný pro naše zdraví. Oblíbené recepty na makové koláče, makovce a různé buchty nebo řezy nás provází celým životem. Mák je nedílnou součástí naší sladké kuchyně.
Mák je potřeba uložit v suchu a chladu, aby si zachoval důležité vlastnosti, kvůli kterým je ceněný. Obsahuje větší procento tuku a proto je náchylný k žluknutí, pomletý mák proto raději skladujeme v mrazničce. Do moučníků ho nejprve musíme pomlet, ale k posypání pečiva semínka používáme v celku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Nudle s mákem II
- Bramborové šišky
- Bramborové placky se švestkami a mákem
- Lokše s povidly a mákem
- Babiččiny blbouny
- Maková náplň (nádivka)
- Makové koláčky z listového těsta
- Rychlé a křehoučké taštičky
- Babiččiny kynuté buchty
- Nekynuté mini koláčky
- Nekynutý makový závin z mála surovin
- Kynutý makový závin
- Makový závin hrnkový
- Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
- Luxusní a rychlý makovník
- Sváteční maková bábovka
- Vláčný makovec-makovník
- Makové „Telky“
- Makové hvězdičky
- Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
- Loupáky
- Makové pletýnky
1/22
1/22
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
4 časté chyby při skladování vánočního cukroví: Poradíme, jak se jim vyhnout
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Komentáře