16 receptů, do kterých využijeme méně oblíbená masa: Zamilujete si je?
Každá část zvířete po porážce se dá nějakým způsobem zpracovat. Naše babičky to uměly a dokázaly vytvořit jídla, která byla chutná a vydatná. Jejich dovednosti pomalu upadly do zapomnění spolu s chybějící nabídkou takového masa v obchodech.
Masem, které není v současné společnosti příliš oblíbené, jsou obecně vnitřnosti a jiné neobvyklé části zvířat. Přesto jsou pamětníci, kteří si na pokrmy z nich vzpomínají a nemají s jejich přípravou a konzumací problém. S některými z nich vás seznámíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Játra na cibulce
- Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem
- Smažená sezamová slezinka
- Mozeček se sýrem
- Vepřové ledvinky se znojemskou omáčkou
- Kadlíkovy řízky z vemínka
- Pikantní dršťková polévka
- Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou
- Vepřové nožičky pečené na černém pivě a pikantní směsi
- Vepřové plíčky na smetaně
- Guláš z býčích žláz (koulí)
- Vepřové srdce na kari
- Rohlíkovo-masová nádivka pečená v kuřecích kůžích
- Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
- Přírodní karbanátek v bránici
- Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
1/16
1/16
Komentáře