Jak se slaví masopust: Na Tučný čtvrtek patří jitrnice, na neděli polévka gerštl a v úterý se smaží koblihy a boží milosti
Jak na Tučný čtvrtek nejlépe opéct jitrnice, aby nepopraskaly: Křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř budou díky těmto trikům
„Březen vlhký, rmutný – sedlák smutný“ či „O svatém Řehoři mrazy vše umoří“ aneb Lidové pranostiky na březen
Ředkvičkový salát s majonézou báječně chutná a je tak jednoduchý, že ho levou zadní zvládne i naprostý začátečník
Jahodový pohár Eton mess: Sladké pusinky v kombinaci s čerstvými jahodami a nadýchaným šlehačkovým krémem chutnají božsky
Nepečené tiramisu kuličky jako součást vánočního cukroví: Voní po kávě a kakau a zvládne je připravit i úplný amatér