Nejlepší pudinkové recepty: Smlsněte si na Dunajských vlnách nebo dokonalém tvarožníku
12. 5. 2021 Vaření
Rychlovka z mléka, pudingového prášku a cukru je v myslích mnoha z nás spojena hlavně s dětstvím. Ale puding může být skvělou surovinou při přípravě mnoha moučníků a dezertů. Vybrali jsme pro vás dnes tři nejoblíbenější.
Dezert, nebo jelito?
Pudink je sladký zákusek, který se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku, který může být bramborový nebo kukuřičný. V této podobě známe pudink dnes, ale jeho historie je dlouhá a název pudink vznikl odvozením z francouzského slova boudin, což znamená jelito. Ostatně, dosud je součástí tradiční anglické, irské i skotské snídaně buď klobása podobná jitrnici, nebo obdoba jelita, přičemž obojí nese název pudding. Pokud budete cestovat na britské ostrovy, mějte tohle při objednávání v restauraci na paměti. Mimo tuto lokalitu se však v celém světě pod názvem pudink podává spíš sladká delikatesa. Nejoblíbenější je přitom příchuť vanilková, následují kakaová a jahodová. Ale k dostání jsou i pudinky mandlové, čokoládové, extra čokoládové, banánové, hruškové, karamelové či pistáciové. Všechny pudinkové prášky lze kromě prostého uvaření v mléce také využít jako surovinu pro přípravu dalších moučníků. Nejlépe nám v tomto případě poslouží pudink vanilkový. Má jemnou chuť i vůni a tak jej lze bez obav kombinovat s většinou ingrediencí.
Mohlo by vás zajímat
Nepečený banánový dort
Kombinace vanilky a ovoce je skvělá a léty prověřená, ta zkrátka nezklame. Mezi nejsnazší a přitom skvěle vypadající a chuťově vynikající dezerty patří třeba nepečený jablečný dort bez mléka. O něco slavnostnější je pak banánový dort s Lotuskami a zakysanou smetanou. Pokud jste tuhle dobrotu ještě nezkusili, neváhejte! Dort vypadá náramně a ozdobený šlehačkou chutná přímo božsky!
Mohlo by vás zajímat
Tvarohový srnčí hřbet
Bílkovinami nabitý dezert je zcela bez mouky, tu totiž nahrazuje právě pudink! Tvarohový moučník nádherně vynikne připravený v srnčím hřbetu, ale můžete jej upéct i v běžné formě jako nákyp. Na chuti to nic nemění. A co je k tomu potřeba? Podle instagramového food blogu Holka u plotny na jeden srnčí hřbet potřebujete 100 g změklého másla + na vymazání formy, 500 g tvarohu, 120 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 balíček vanilkového pudingu, 3 lžíce mléka, strouhanou citronovou kůru a 2 lžíce rozinek předem namočených v rumu. Postup je snadný. Troubu si předehřejte na 160 C. Formu srnčí hřbet vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ten pak ještě jednou vymažte máslem. Všechny suroviny kromě rozinek smíchejte a prošlehejte šlehačem dohladka. Na závěr vmíchejte okapané rozinky. Pokud je nemáte rádi, tento krok vynechte. Těsto vlijte do formy a pečte pomalu asi 40 minut. Pak můžete teplotu zvýšit na 175°C a dopéct. Moučník je hotový, když povrch ztuhne a zezlátne.
Dunajské vlny
Jestli rádi jíte i očima, tak přesně tenhle moučník je pro vás. Dunajské vlny jsou efektní na pohled a lahodné na chuť. Kombinace světlého a tmavého těsta doplněná višněmi a máslovým pudinkovým krémem je zkrátka božská. Dunajské vlny jsou sice trochu pracnější moučník, ale zase ne tak náročný, abyste jej podle našeho receptu nezvládli.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Moruše pěstujeme na zahradách buď jako stromy nebo keře. Dobře prospívají na slunečném a teplotně příznivém místě. Zpočátku potřebují občasné zalití,… Číst více
Správně usušit houby je důležité pro jejich kvalitu a trvanlivost. Za určitých podmínek je sušíme i venku
Sušení hub je nejběžnější způsob jejich zpracování a konzervace. Sušením houby získají intenzivní charakteristickou vůni, pro kterou jsou ceněny. K… Číst více
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!
Nasbírali jste si letos na podzim dostatečnou… Číst více
Encyklopedie bylinek na sušení: Jak správně usušit libeček, jak majoránku a co se šalvějí
Sušené bylinky jsou častou ingrediencí jídel.… Číst více
6 nejlepších způsobů, jak usušit houby i bez sušičky: Pomůže sůl, nit i obyčejné síto
Rádi byste si něco z hub uchovali také na zimu?… Číst více
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Sušené houby se snadno skladují, nezaberou mnoho místa a jsou velmi trvanlivé. Před použitím je obvykle namáčíme, ale pokud je přidáváme např. do… Číst více
Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o… Číst více
7 nejlepších dobrot z rajčat a jak je nejlépe připravit: Rajská marmeláda nebo omáčka vyžadují tyto postupy
Rajčata jsou snadno dostupnou zeleninou a… Číst více
6 nejlepších způsobů, jak uchovat rajčata na zimu: Dají se usušit, zamrazit, využít na protlak i fantastický domácí kečup
Když je léto plné slunce a rajčata mohou hezky… Číst více
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Věděli jste, že si vůbec nemusíte kupovat sušená… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Den vanilkového pudinku
Původní pudink vypadal jako jelito. Ten práškový vymyslel britský chemik pro svou ženu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12