Pokřtili jsme Extrakurzy! S Janem Punčochářem, Lukášem Hejlíkem i s úžasným dortem od Šárky Divácké
20. 10. 2022 Ostatní
Už jste slyšeli o Extrakurzech? Díky tomuto unikátnímu projektu se může každý učit vařit z pohodlí domova. Spuštění této výjimečné platformy bylo třeba náležitě oslavit a kde jinde by křest měl proběhnout než v restauraci U Matěje Jana Punčocháře, který je hlavní tváří těchto online kurzů.
Unikátní online kurzy vaření
Redakce Topreceptů na této výjimečné akci samozřejmě nesměla chybět. Vždyť právě Toprecepty tak trochu stály za zrodem celého projektu, jak uvedla na křtu webu Extrakurzy.cz obchodní ředitelka Extra Online Media Michaela Kačena. „Na počátku byla videa, která jsme začali točit k některým receptům na webu Toprecepty.cz a lidé se nás ptali, co takhle škola vaření. A protože se dotazy množily, rozhodli jsme vytvořit úplně samostatný projekt, což jsou právě Extrakurzy, a postavit ho na tom, že se spojíme s těmi nejlepšími v oboru.“
Jak na sváteční oběd s Janem Punčochářem?
Jak již bylo řečeno akce se konala v restauraci U Matěje, kterou vlastní a šéfuje v ní jeden z našich nejznámější kuchařů a porotce soutěže MasterChef Česko Jan Punčochář. Právě on je hlavní tváří projektu Extrakurzy a zájemcům ve svých lekcích ukáže, jak připravit dokonalý sváteční oběd. „Chci lidem ukázat, že to hlavní je koupit si dobré a kvalitní suroviny a pak z nich něco dobrého uvařit. Kromě toho chceme lidem představit i netradiční ingredience.“ Jana Punčocháře v kurzech doplní další kuchaři, kteří přesně splňují motto projektu „Učte se od těch nejlepších.“ Jak řekl moderátor celé akce Lukáš Hejlík: „Jde o opravdu nadupaný tým.“
Slavní lektoři
Budoucí lektoři samozřejmě nesměli na akci chybět. Nedorazil jen Marek Raditsch, šéfkuchař restaurace Kampa Park, který bude učit, jak zpracovat různé druhy ryb, na akci se ale aspoň objevil virtuálně prostřednictvím svého medailonku. Jeho kompletní online kurz si můžete také koupit na webu Extrakurzy.cz.
Nechyběl šéfkuchař restaurace Zas a znova Petr Hajný, jenž účastníky kurzů provede tajem dokonalých omáček. Jeho kurz, který obsahuje celkem 11 lekcí a 5 kompletních receptů, si také můžete koupit na nové platformě.
Akce se zúčastnil také majitel několika vyhlášených asijských restaurací a šéfkuchař Khanh Ta, který představí klasickou vietnamskou večeři a odhalí, jak se stoluje ve Vietnamu. Khanh vás naučí připravit kedlubnový salát, restované kuře, žebra ve sladkokyselé omáčce, usmaží před vámi plněné závitky, uvaří polévku z krevet, jasmínovou rýži a vodní špenát a naloží kimchi. Jeho kurz je také možné zakoupit na webu Extrakurzy.cz.
Kuchaře doplnila cukrářka
Těmito čtyřmi kuchaři ale Extrakurzy nekončí a zájemci se mohou těšit na další lektory. „Projekt začínáme se čtyřmi kurzy a další v současné chvíli natáčíme,“ vysvětlil manažer projektu Lukáš Mynařík. Jeden, respektive jedna, z nich, jejíž medailonek se teprve natáčí, se křtu i přímo zúčastnila. Čtveřici kuchařů tak doplnila žena – známá cukrářka Šárka Divácká, která do své brněnské cukrárně Sorry, pečeme jinak láká hosty na dorty netradičních vzhledů a zajímavých chutí.
Stejně jako oslňuje svým uměním zákazníky ve svém podniku, ohromila i hosty křtu dortem připraveným extra pro tuto příležitost. Čokoládový dort s vyobrazením Campbellových polévek chutnal naprosto úžasně a byl příjemnou sladkou tečkou za rautem, který pro hosty připravili v restauraci U Matěje.
A co se tedy servírovalo? Vynikající máslové řízečky, úžasné studené předkrmy a spousta dalších dobrot, k nimž nesměla chybět sklenice oroseného tankového piva, na němž si tu rovněž zakládají. Kromě známých kuchařů a jedné cukrářky se na představení Extrakurzů přišlo podívat mnoho dalších hostů nejen z řad známých osobností. Po rozkrojení dortu pak už zbývalo výjimečnému projektu popřát hodně úspěchů. Zhostil se toho Lukáš Hejlík, který celou akci zakončil slovy: „Ať se Extrakurzům daří a ať lidi inspirují a baví.“
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Moruše pěstujeme na zahradách buď jako stromy nebo keře. Dobře prospívají na slunečném a teplotně příznivém místě. Zpočátku potřebují občasné zalití,… Číst více
Správně usušit houby je důležité pro jejich kvalitu a trvanlivost. Za určitých podmínek je sušíme i venku
Sušení hub je nejběžnější způsob jejich zpracování a konzervace. Sušením houby získají intenzivní charakteristickou vůni, pro kterou jsou ceněny. K… Číst více
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!
Nasbírali jste si letos na podzim dostatečnou… Číst více
Encyklopedie bylinek na sušení: Jak správně usušit libeček, jak majoránku a co se šalvějí
Sušené bylinky jsou častou ingrediencí jídel.… Číst více
6 nejlepších způsobů, jak usušit houby i bez sušičky: Pomůže sůl, nit i obyčejné síto
Rádi byste si něco z hub uchovali také na zimu?… Číst více
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Sušené houby se snadno skladují, nezaberou mnoho místa a jsou velmi trvanlivé. Před použitím je obvykle namáčíme, ale pokud je přidáváme např. do… Číst více
Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o… Číst více
7 nejlepších dobrot z rajčat a jak je nejlépe připravit: Rajská marmeláda nebo omáčka vyžadují tyto postupy
Rajčata jsou snadno dostupnou zeleninou a… Číst více
6 nejlepších způsobů, jak uchovat rajčata na zimu: Dají se usušit, zamrazit, využít na protlak i fantastický domácí kečup
Když je léto plné slunce a rajčata mohou hezky… Číst více
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Věděli jste, že si vůbec nemusíte kupovat sušená… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak připravit netradiční čočkovou polévku z červené čočky. Videonávod pomůže
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12