Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný nepečený dort: Výraznou chuť mu dá marmeláda, voní vanilkou a rumem a na tento dezert skvěle zužitkujete i starší jablka
Zdroj: Toprecepty, aja.g

Vynikající jablečný nepečený dort je možná tak trochu vzpomínkou na dětství. Podobný dělávaly babičky. Dobrý je v základní variantě, kterou si ale můžeme ještě vylepšit. Celý dezert můžeme korunovat šlehačkou.

Nepečený dort s jablky

Nepečené dezerty jsou oblíbené pro svou jednoduchost přípravy. Nic není potřeba péct a dezert může být hotov zhruba za půlhodinu. Důležité ale je vychlazení dezertu.

Nepečený dort s jablky je tak trochu retro. Ale výborné retro. Snadný dezert z jablek, která už koncem zimy nejsou v té nejlepší kondici. Jablka se vaří, takže není potřeba, aby vypadala skvěle. 

Pudinkovo jablečná vrstva

Nepečený dezert s jablky ještě obsahuje piškotovou vrstvu, kterou můžeme doplnit pikantní marmeládou a dodat jí tak zajímavý kontrast k jablkům. Jablečno pudinkovou vrstvu můžeme rozvonět o koření, jako je hřebíček, případně skořice. Pudinkové prášky jsou ideální kvalitní vanilkové. Vanilkovou složku můžeme podpořit vanilkovou esencí, vanilkovým cukrem, ale také zrníčky z vanilkového lusku. Variantou je také to, že jablečné vrstvě dodáme trochu kyselosti prostřednictvím citronové šťávy. 

Jablka

Anglické lidové pořekadlo říká, že „An apple a day keeps the doctor away,“ což ve volném překladu znamená, že pravidelná konzumace jednoho jablka denně člověka uchrání člověka před neduhy a nemocemi.…

Jablečný nepečený dort

Na přípravu nepečeného dezertu budete připravovat: 750 g jablek, 200 g cukru, 600 ml vody, 100 ml šlehačky, 2 pudingové prášky, 1 balení piškotů, 2 lžíce rumu a marmeládu.

Jak na to? Jablka nakrájejte a dejte vařit do vody s cukrem. Vařte asi čtvrt hodiny. Pudinky rozmixujte v tročce vody a přidejte je k jablkům. Nechte přejít varem. Piškoty slepte marmeládou po dvou dohromady a pokládejte vždy vrstvu hmoty a vrstvu piškotu. Tu pak můžete pokapat rumem.

Nezapomeňte dezert nechat pořádně vychladit, ideálně přes noc. Na ozdobu jablečného nepečeného dortu vyšlehejte smetanu do pevné šlehačky a dezert s ní ozdobte. Variantou je ale také to, že využijete kopečky zakysané smetany, které můžete poprášit skořicí. 

Náš tip: Připravte si jablečný nepečený dort podle tohoto videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Catering

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré zajištění libovolné akce, tzv. na klíč. Firma mu dodá… Číst více

Garden party

Garden party

Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob. Občerstvení se podává ve formě rautu nebo nabídkových… Číst více

Koktejl

Koktejl

Koktejl je společenské krátkodobé setkání, které trvá asi 2 hodiny. Uskutečňuje se odpoledne nebo večer. Jídlo se podává ve formě studené kuchyně tak… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli