Svačina - tipy na rychlé i výživné jídlo
Svačina je často opomíjené a porůznu odsouvané jídlo. Přitom má v sobě potenciál, který je třeba využít – může nám dodat nejen rychlou energii, se kterou vydržíme do hlavního jídla, ale také vitaminy, minerály a dobrou náladu. Svačinu bychom proto neměli podceňovat a odbývat. A pokud to čas dovolí, měli bychom si s její přípravou vyhrát.
Svačina mezi snídaní a obědem může být bohatší na sacharidy, klidně i sladší. Osvěžení i slušnou dávku vitaminů může dodat ovoce a proto je dobrou volbou samotné, i coby součást nápaditého zákusku. Odpolední svačina by měla být lehčí a chudší na sacharidy. Stále však existuje spousta lahodných variant, které uspokojí chutě každého strávníka.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 15 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 19 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Jean-Paul Belmondo: Slavný francouzský herec miloval těstoviny penne al arrabbiata a potrpěl si na nedělní rodinné obědy
Pizza z automatu dobývá Česko. Italskou klasiku dokáže stroj připravit skoro stejně dobře jako některé restaurace
Populární koktejly chutnají skvěle i bez alkoholu: Osvěžující nápoje bez rizika kocoviny si může vyrobit každý