Den čokoládové zmrzliny
Národní den
7. června je už zpravidla teplo a ve vzduchu je cítit léto. Nejlepší čas na oslavu dne čokoládové zmrzliny. Otázkou zůstává, zda si ji dáte v kelímku, v kornoutu, jako kopeček či dva, nebo točenou, s bonbony, nebo jako osvěžující milkshake?
Zmrzlina je mražený výrobek z mléka či smetany, vajec a cukru. Další přísady jsou pak charakteristické pro danou chuť zmrzliny. Asi se nikdo nebude podivovat, že ovoce chladili ledem už ve starověkém Řecku nebo Egyptě. Klasickou hladkou zmrzlinu, která připomíná tu dnešní, známe od 16. století, ale vzhledem k pracnosti přípravy si ji mohli dopřát jen ti bohatší. Pokud jste milovníci čokoládové zmrzliny, dnešní trh nabízí nezměrné množství různých druhů i provedení včetně krásných míst, kam se za zmrzlinou vydat. Jestli si potrpíte na domácí výrobky, s oblíbeným receptem vám rádi pomůžeme a zvládnete to i bez zmrzlinovače. Každý z nás si pochutná na skoro 3,5 litrech zmrzliny za rok, což je skoro 120 kopečků a 30 točených zmrzlin, ale rekord drží Novozélanďané, kteří zvládnou až devětkrát tolik.
Mohlo by vás zajímat
Oblíbená čokoládová
Čokoládovou zmrzlinu máte za pár minut v mrazáku a stačí k tomu smetana, mléko, bílý jogurt a kvalitní čokoláda. Podle chuti přidáte cukr nebo jinou přísahu, která zajistí sladkou chuť a pak už jen čekáte na kýžený výsledek. Zmrzlinu je nutné během mražení občas promíchat, aby nevznikaly krystalky vody, ale zůstala krásně hladká. Věděli jste, že čokoládová ledová pochoutka u nás drží 2. místo v oblíbenosti? Je hned za vanilkovou a miluje ji 25 % Čechů. Pořádně si naberte do misky nebo na kornout, přidejte si ji v létě do kávy či k lákavému štrúdlu a nezapomeňte ji s dětmi řádně ozdobit sladkými dobrotami.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den čokoládové zmrzliny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek
Tajemství točené zmrzliny: Za její původ vděčíme malé nehodě na předměstí New Yorku
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní