Den konzumace zeleniny
Národní den
Den konzumace zeleniny připadá každoročně na 17. června. Tento den slouží jako připomínka toho, jak důležitou roli zelenina hraje v naší stravě. Hlavně pak jakým je přínosem pro naše zdraví.
Zelenina je pro lidský organismus velmi prospěšná. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. Konzumace dostatečného množství zeleniny může pomoci snížit riziko mnoha zdravotních problémů. Kdo chce zahrnout zeleninu do jídelníčku, má spoustu možností. Můžete ji přidávat do salátů, smoothies, polévek, omáček a mnoha dalších jídel.
Jak naložit se zeleninou
Že je zelenina zdravá, jsme už zmínili několikrát. Kromě toho však také chutná a lze si s ní i vyhrát. V oblibě jsou třeba zeleninové špízy, lasagne, ale i pizzy. Rozhodně je z čeho vybírat. Protože existuje mnoho druhů zeleniny, je pravděpodobné, že jste ve svém životě ještě neokusili všechny. Pokud rádi experimentujete, tak můžete zkoušet nové druhy a s nimi spojené nové chutě.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den konzumace zeleniny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí