Den peprmintového likéru
Národní den
Den peprmintového likéru slavíme 15. září. Kdo by si nepamatoval peprmintky, laskominy našeho dětství. Věděli jste, že si je snadno můžete udělat i doma? Stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. A my vám poradíme, jak na něj.
Domácí peprmintový likér připravíte macerací máty peprné. Macerace je louhování za studena. Výsledek má krásnou zelenou barvu a mentolovou chuť. Ve spojení s hořkou čokoládou je to ideální kombinace.
Mohlo by vás zajímat
Jak na mátový likér
Na tento recept budete potřebovat: 1 litr vodky (aromatické destiláty se nehodí), 12 mladých celých snítek máty ale bez květu, 1/2 litru vody, 40 dkg cukru. Peprmintových neboli mátový likér připravujeme následovně: do dvou sklenic dáme zhruba po šesti snítkách máty a zalijeme každou půl litrem destilátu. Sklenice uzavřeme a necháme šest týdnů na teplém místě vyluhovat. Pravidelně jimi zatřeseme. Po šesti týdnech svaříme vodu s cukrem, necháme zcela vychladnout a smícháme s obsahem dvou sklenic. Protřepeme a slijeme do čistých sklenic. Tentokrát už bez máte. A je hotovo.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den peprmintového likéru?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 5 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 18 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Byliny v kuchyni: Máta je zázračným lékem na žaludek, ale pozor! Ne pro těhotné
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky