Artyčok
Artyčok je teplomilná rostlina, podobná bodláku. Artyčok kardový se využívá jako potravina. Je skvělým léčivem na játra a žlučník, prospívá i diabetikům. Zlepšuje trávení a látkovou výměnu. Zabraňuje ukládání cholesterolu v cévách.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Artyčok je teplomilná rostlina, podobná bodláku. Artyčok kardový se využívá jako potravina. Je skvělým léčivem na játra a žlučník, prospívá i diabetikům. Zlepšuje trávení a látkovou výměnu. Zabraňuje ukládání cholesterolu v cévách.
Kukuřice setá se od pradávna používá zejména jako potravina. V lidovém léčitelství je užitečná jako… Číst dál
Kulér je tekuté tmavohnědé potravinářské barvivo, vzniklé zahříváním cukru na teplotu karamelizace.… Číst dál
Maličký (2-4 cm), žlutooranžový kumquat má výrazné aroma, svou chutí je něco mezi citronem a… Číst dál
Kuskus (Coucous, marocká těstovina) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jde o… Číst dál
Kustovnice čínská je rostlina (keř) z čeledi lilkovitých. Plody se nazývají "godži". Patří k… Číst dál
Kutr je zařízení používané v profesionální gastronomii a veškerých podnicích na zpracování potravin… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Znáte hříšnou dobrotu zvanou griliáš? Vyzkoušejte jednoduchý návod na dokonalé spojení ořechů a karamelu