Batáty
Povijnice batátová nebo jedlá je tropická rostlina, jejíž hlízy známe jako sladké brambory. Hlízy obsahují škrob a cukr. Jsou mnohostranně použitelné v kuchyni na vaření a pečení, ale i v průmyslu na výrobu škrobu a alkoholu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Povijnice batátová nebo jedlá je tropická rostlina, jejíž hlízy známe jako sladké brambory. Hlízy obsahují škrob a cukr. Jsou mnohostranně použitelné v kuchyni na vaření a pečení, ale i v průmyslu na výrobu škrobu a alkoholu.
Kapustnice (kapustnica) je tradiční slovenská hustá polévka z kyselého zelí, podle kterého dostala… Číst dál
Karambola se v kuchyni používá především na dekoraci, ať už jde o nápoje, dorty, poháry, či další… Číst dál
Karamel je potravina jantarové až hnědé barvy a sladké chuti, která vzniká karamelizací cukru. Z… Číst dál
Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas.… Číst dál
Kardamom zelený, koření s lidovým názvem mouřenínský pepř, původem z Kardamomských hor v Indii, je… Číst dál
Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Znáte hříšnou dobrotu zvanou griliáš? Vyzkoušejte jednoduchý návod na dokonalé spojení ořechů a karamelu