Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frappé

yanull yanull
Frappé

Frappé patří mezi nejlahodnější ledové kávy. Slovo frappé pochází z francouzštiny, ve významu vychlazený, mrazivý. Existuje mnoho způsobů přípravy, připravuje se z instantní kávy, rozmixované se studenou vodou, občas i mlékem. Na povrchu je pěna. Podává se ve vysoké sklenici s dlouhou lžičkou a s kostkami ledu. Frappé je výborný osvěžující nápoj pro letní horké dny, ale pochutnat si na něm lze kdykoli.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vepřová hlava

Vepřová hlava má různá využití. Lze ji uvařit a podávat jako ovar s hořčicí a křenem, při… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová panenka

Panenská svíčková, panenka či filet patří k nejcenějším, ale také nejdražším částem masa. Vyznačuje… Číst dál

Vepřová panenka

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Vídeňská káva

Vídeňskou kávu si s žádnou jinou nespletete, je to prodloužené espresso s kopcem šlehačky, podává… Číst dál

Vídeňská káva

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více